Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni politikom Vlade

Poslodavci nakon poziva Popijača otkazali konferenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslodavci su otkazali konferenciju pod radnim nazivom 'Radom protiv krize'.

Konferencija na kojoj su najjači hrvatski poslodavci Vladi danas  trebali pokazati što treba učinit kako bi zemlju izvukla iz krize otkazana je nakon što je ministar Popijač poslodavce pozvao na sastanak koji se treba održati u ponedjeljak u Vladi.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Glasnogovornica ove konferencije Marina Bolanča kaže da je poslodavcima žao te da će naknadno objaviti novi termin konferencije.

Nakon što je guverner Željko Rohatinski injekcijom od 6,3 milijardi kuna  gospodarstvu po ocjeni kritičara pokazao da je Vlada nekompetentna, očito Vlada ne želi da joj se dva dana zaredom dogodi velika blamaža.

U grupaciji koja je Vladi trebala očitati lekciju su najjače hrvatske tvrtke koje čine kičmu hrvatskog gospodarstva su tvrtke poput Agorkora, Atlantica, IGH, Francka, Dukata, Tehnike i Vindije. Nitko od predstavnika javnih tvrtki ne želi ništa pričati o ovoj konferenciji i njenom otkazivanju.

Grupa hrvatskih poduzeća odlučila je dati vlastiti doprinos novom zapošljavanju i otvoriti više tisuća radnih mjesta, a nastavno na inicijativu guvernera Željka Rohatinskog, odnosno Hrvatske narodne banke za nove projekte, rast izvoza i zapošljavanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene