Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I toga ima u Hrvatskoj

Poslodavac radnicima omogućio besplatan fitness

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna riječka tvrtka odlučila je radnicima uz redovite plaće omogućiti i besplatan fitness u krugu tvrtke pod geslom zdrav radnik - zadovoljan radnik.

Interes je veći od očekivanoga, jer bliži se ljeto i valja stesati liniju. Nakon osam sati za računalom Dajana Dobrović ostaje u krugu tvrtke u kojoj radi. Posao je gotov i vrijeme je za trening u fitnessu koji je za sve radnike besplatan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snimile kamere Odvjetnik divljački napao kolegicu, unosio joj se u lice i zaprijetio: "'Oćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš sa suda..." Autobusi Autotroleja Nakon prosvjeda Povećavaju se plaće radnicima Autotroleja: Rast će još neke naknade

'Rijetko kada vidimo da jedna tvrtka brine o svojim radnicima i na takav jedan način za njihovo fizičko zdravlje', rekla je Dajana. Samozatajni vlasnik koji je na ovaj način odlučio stimulirati djelatnike i u teretani gdje se rješavaju stresa prepustio je njima glavnu riječ.

'Poslije svih ovih negativnosti ovo ti dođe da ispuniš dušu i tijelo pojačaš', kaže Dragan Košak, skladištar. U vrijeme kada tisuće radnika u Hrvatskoj rade bez plaće, priča o besplatnom fitnessu za djelatnike izgleda kao bajka. 'Nitko ne vjeruje, nitko ne vjeruje. Svima kažem neka dođu, ali svi misle da se šalim, ali istina je', rekao je Tihomil Rigović, skladištar.

>> Sve je u kretanju, a kondicija predstavlja slobodu

Tvrtka se inače bavi otpadom. 'Iako zbrinjavamo sekundarne sirovine razmišljamo o razvitku zdravog života', rekla je Marija Stanić, voditeljica računovodstva. Trener u tek otvorenom fitnessu ima pune ruke posla. 'Svi dolaze, upisuju se, pripremaju se naravno za nadolazeću sezonu na plaži, pogotovo žene, izričito žene', ispričao je Marcel de Privitellio, fitness trener. Osim linije - važno je i društvo, kažu ove vrijedne žene.

'Razgovaramo, nešto o poslu nešto privatno, uglavnom druženje, druženje je jako danas bitno da budemo svi negdje na kupu', rekla je Jasminka Kevrić, komercijalistica. A druže se i s poslovnim partnerima i stanovnicima obližnjih mjesta koji na mjesec plaćaju 50 kuna.

'Stvaraju se nekakvi novi odnosi, bliskost sa poslovnim partnerima, nekakva nova prijateljstva', kaže Petra Gregurević, poslovna partnerica. Ako ovako nastave do ljeta će mnogi stesati liniju, a tko zna možda se i sklope još neki novi poslovi. Kad bi bar bilo više ovakvih primjera iz Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene