Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OMV prodao udio u MOL-u

Opet poskupljuje gorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponoći na Ininim crpkama, neslužbeno doznajemo, ponovno skuplje gorivo. Nakon pola godine, kako se neslužbeno doznaje, cijene benzina opet će premašiti sedam kuna. Tako će Euro super 95 stajati 7,02 kn, a Super 98 ide na 7,7 kn.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Poskupljenje goriva Što nam slijedi ako se ostvari crni scenarij i dođe do prekida transporta nafte: "Cjenovni udar već je u Hrvatskoj" Benzinska crpka loša vijest Novi udarac po džepu za vozače: Od utorka poskupljuje gorivo

Maloprodajne cijene naftnih derivata na Ininim će benzinskim postajama, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći biti više od 3,1 posto koliko će poskupiti Eurosuper 95 čija će cijena tako biti iznad 7 kuna po litri, do 6,8 posto koliko će u postotku poskupiti plavi dizel.

Prema neslužbenim informacijama, noćas od ponoći Eurosuper 95 poskupit će za 3,1 posto, ili za 21 lipu po litri i prodavat će se po cijeni od 7,02 kune po litri (do sada 6,81 kunu). Tako će litra Eurosupera 95 nakon četiri mjeseca, odnosno prvi put nakon kraja studenoga prošle godine ponovno koštati više od 7 kuna.

Više od 7 kuna po litri od sutra će koštati i Super Plus 98 kojemu je nova cijena 7,07 kuna po litri, ili 3,2 posto više od dosadašnjih 6,85 kuna.U istom postotku, za 3,2 posto, poskupit će i Super 95 i nova mu je cijena 6,87 kuna po litri (do sada 6,66 kuna). Za 3,5, odnosno 3,6 posto poskupit će Eurodizel i Dizel, pa će se od sutra do 14. travnja Eurodizel prodavati po 6,56 kuna po litri (do sada 6,34 kune), a Dizel po 6,38 kuna (do sada 6,16 kuna).

U postotku najviše, za više od 6 posto, poskupit će plavi dizel i lož ulje.Uz poskupljenje od 6,8 posto nova cijela plavog dizela je 3,45 kuna po litri (do sada 3,23 kune), dok će loživo ulje ekstra lako poskupiti za 6,1 posto, na 3,82 kune (do sada 3,60 kuna). Cijene naftnih derivata u Hrvatskoj se mogu korigirati svaka dva tjedna, a korekcija ovisi o tečaju dolara i cijeni derivata na tržištu Mediterana.

Austrijski OMV prodao je svoj udio od 21 posto u MOL-u ruskoj tvrtki SURGUTNJEF GAS. Samim time neizravno Rusi ulaze i u vlasničku strukturu INE. Ulazak Surgutnjef gasa na hrvatsko tržiše, tvrdi predsjednik, nije ulazak na mala vrata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene