Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmoćniji oligharh

Moćni Putinov prijatelj povlači 150 milijuna eura iz Dubrovnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Štern, hrvatski konzultant ruskog poduzetnika, kaže kako su zgroženi sa svime što se događa.

Viktor Vekselberg, najmoćniji ruski oligharh i suradnik predsjednika Rusije Vladimira Putina, planirao je obnoviti dubrovački hotel Belvedere. Međutim, posao bi mu i prije nego što je počeo, mogao propasti. Iako je do sada njegova tvrtka 'Vila Laurus' uplatila za projekt 12 milijuna eura, a ukupno ulaganje trebalo je iznositi čak 150 milijuna eura, Slobodna Dalmacija piše kako je projekt pod velikim upitnikom.

Naime, Trgovački sud, ispostava Dubrovnik, zakazao je Skupštinu vjerovnika za 8. travnja na kojoj se daje suglasnost stečajnom upravitelju da utvrdi okolnosti pod kojima je izvršena predaja hotela Belvedere od strane stečajnog dužnika u posjed Vili Laurus, odnosno Vekselbergu. Ako se ispostavi da predaja nije izvršena u skladu sa zakonom, nekretnine se vraćaju u posjed stečajnog dužnika.

Davor Štern, hrvatski konzultant ruskog poduzetnika, kaže kako su zgroženi sa svime što se događa.

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci Ilustracija Kakva bizarnost Netko je policiji dojavio o masovnoj pucnjavi u hotelu te ranjenih 20-ak osoba: Specijalci dojurili na teren, pokazalo se da je dojava lažna

Dubrovnik na šestom mjestu najjeftinijih vikend odredišta u Europi

'On je isplatio sredstva prema svim propozicijama, novac stoji na računu, a ako se brzo ne razjasne stvari, obustavit će investiciju i tražiti povrat novca s kamatama. U međuvremenu je zaustavio sve aktivnosti koje su vezane uz realizaciju investicije', kazao je Štern za Slobodnu.

Cijeli postupak preispitivanja predaje 'Belvederea' tvrtki ruskog oligarha inicira Zvonko Stojević, čija je tvrtka 'Cleostone' iz Paname u kuponskoj privatizaciji 2001. postala vlasnikom hotela ali je on završio u stečaju.

Moćni Rus inače dobar dio godine provodi u Dubrovniku u svojoj vili Lozica, a 2007. je u tom gradu organizirao i izložbu poznatih Fabergeovih jaja. Ima pod koncesijom klub 365 i vlasnik je jahte Tango.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene