Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"imamo obvezu"

Grabar-Kitarović u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske: "Nikada ne smijemo odustati od cilja bolje i snažnije Hrvatske"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije 28 godina Hrvatsku su priznale članice Europske unije, a istog datuma 1998. završila je i mirna reintegracija u ratu okupiranoga hrvatskog Podunavlja. Predsjednica je poruku u povodu ove obljetnice objavila na društvenim mrežama.

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je u povodu 28. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske istaknula da taj dan podsjeća na obvezu da nikada ne odustanemo od cilja uvijek bolje i snažnije Hrvatske.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

"Prošlo je 28 godina od međunarodnog priznanja! Mladi koji su tada rođeni ulaze u godine zrelosti, a sve nas ovaj veliki dan podsjeća na obvezu koju imamo prema svima koji su položili živote za slobodu i neovisnost da nikada ne odustanemo od cilja uvijek bolje i snažnije Hrvatske", priopćila je Grabar-Kitarović na Twitteru.

Prije 28 godina Hrvatsku su priznale članice Europske unije, a Njemačka, koja je uz Vatikan u tome imala ključnu ulogu, uspostavila je 15. siječnja i diplomatske odnose s našom zemljom, koja je istog datuma 1998. završila i mirnu reintegraciju u ratu okupiranoga hrvatskog Podunavlja.

Kad je Hrvatska 15. siječnja 1992. postala međunarodno priznata, Domovinski rat bio je u jeku, a gotovo trećina države bila je pod okupacijom tadašnje JNA i srpskih pobunjenika. Na svoje priznate granice Hrvatska je izišla tek šest godine poslije, nakon mirne reintegracije istočne Slavonije i Podunavlja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene