Obavijesti Video Pretražite Navigacija
22. obljetnica

Poruka Bajiću iz Jazovke: Doći će vrijeme kada će se i tebi suditi za djela nečinjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokraj jame Jazovke misom zadušnicom,polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast vojnicima i civilima koje su partizani ubili tijekom Drugoga svjetskog rata i ondje bacili.

Jama je otkrivena prije 22 godine, a na prvoj razini od 40-ak metara do sada je otkriveno 447 kostura žrtava. Na 22. obljetnici propovijed je držao pomoćni biskup Ivan Šaško koji je rekao da je Jazovka simbol duboke rane u dušama Hrvata te da se ne smije nikada zaboraviti što je taj režim napravio žrtvama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žrtve partizana Ruševo: Komemoracija povodom Međunarodnog dana nestalih osoba Slika nije dostupna Ubijeni ranjenici 'Ovo je prvi put da je netko na čelu neke državne institucije priznao postojanje mučki pobijenih žrtava pobacanih u jamu'

Predsjednik Hrvatskog obrednog zdruga Boris Prebeg se posebno obrušio na vlast rekavši da su mogli prije dva tjedna biti na Gay Prideu u Splitu, a da su danas s antifašistima umjesto da su se došli u Jazovku pokloniti žrtvama.

Iz Udruge su naglasili da im posebno smeta što DORH nije nikada osudio te zločine. Na obljetnicu su došli s transparentom kojim su se obratili direktno Mladenu Bajiću. 'Doći će vrijeme kada će se i tebi suditi za djela nečinjena', poručili su transparentom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. a

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene