Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porođajne muke!

Milinović provjerava provođenje reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj HZZO-a Većeslav Bergman mogao bi ostati bez fotelje. Neorganizaciju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ministar Milinović smatra glavnim krivcem lošeg provođenja reforme, stoga obilazi zdravstvene ustanove i provjerava kako se reforma provodi.

Reforma zdravstva upravo prolazi kroz porođajne muke. Liječnici primarne zdravstvene zaštite prosvjeduju, a već na sljedećoj sjednici Vlade, bez fotelje će vjerojatno ostati i prvi čovjek HZZO-a. Milinović se pravda uobičajenom procedurom. 'Odbacujem bilo kakve insinuacije o smjeni Bergmana jer novi zakon definira da ćemo imenovati novo upravno vijeće, novog v.d. ravnatelja. Dakle, i da ga hoću smijeniti, proceduralno ne mogu. Bit će raspisan natječaj po kojem će biti imenovan novi ravnatelj HZZO-a', rekao je Milinović, dodavši i da će ići će od vrata do vrata kako bi se uvjerio da se reforma provodi.

Pročitajte i ovo Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona! Ljubica Adžaip pet godina nakon Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi"

Danas se činilo kako je na terenu sve u redu. No, liječnici obiteljske medicine od prosvjeda ne odustaju. Angažirali su odvjetnički ured, a potpisuju i peticiju. S ministrom traže novi razgovor, a on sumnja u smisao novog sastanka.

>> U Rijeci liječnici počinju naplaćivati participaciju

Liječnici prosvjednici za sutra najavljuju novi izlazak pred medije. Ministar pak i dalje naglašava da nemaju zašto prosvjedovati. Plaće im, tvrdi, neće biti manje, a hvali se i s novih pet milijuna kuna koje je, kaže, ministarstvo osiguralo za ulaganje u opremu primarne zdravstvene zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene