Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Porodiljni dopust na rate do osme godine djetetova života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posao je teško naći, a kako ga zadržati kad je u kući još i malo dijete. Najnoviji prijedlog zakona kaže da će se porodiljni dopust moći uzimati na rate i to sve do osme godine djetetova života.

Mamu Vilmu i maloga Roka dočekao je pred splitskim rodilištem tata Brane. 

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata

I danas su sretne obitelji dočekivale bebe pred rodilištem. No koliko će biti kod kuće uz djecu o tome će odlučivati država.

Mama prvo treba biti te sreće da ima radno mjesto. Dalje, porodiljni dopust je sada 12 mjeseci. Najnoviji prijedlog zakona je da prvih 6 mjeseci majka bude uz dijete, dok drugih šest mjeseci porodiljnog dopusta majka može iskoristiti ili odmah ili u narednim godinama, kada poželi, po mjesec ili dva. Tu mogućnost može koristiti do osme godine djetetova života. 

Splićani su danas nalet vrućina dočekivali uz more pa su mnogi mališani s mamama prvi put ove godine umočili nožice u more i pijesak Bačvica. No, ni opuštanje na plaži ne briše brige o djeci. I očevi bi rado koristili ovu opciju. 

Ipak, teško je odustati od toga da se uz dijete bude cijelu prvu godinu dana njegova života.

Fleksibilni roditeljski dopust trebao bi se početi primjenjivati od siječnja iduće godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene