457500
457500
457500
457500
457500

Porezni Uskok prijavio direktora tvrtke zbog milijunskih prijevara

  • , 17.11.2016., 22:14
  • Autor:
  • komentara

Sumnja se da je direktor malverzacijama Poreznoj upravi onemogućio naplatu gotovo pet milijuna kuna duga.

 
 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija odradio je još jednu uspješnu akciju te prijavio direktora i njegovu tvrtku koje državno odvjetništvo sada istražuje zbog sumnje da je Poreznoj upravi omenogućio naplatu gotovo pet milijuna kuna duga.

Osim izbjegavanja naplate poreznog duga sumnja se da je direktor navodnim mavlerzacijama u koje je uključio i svoju drugu neblokiranu tvrtku onemogućio i podmirenje 2,5 milijuna kuna tražbina koje su potraživale četiri druga trgovačka društva.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu izvijestilo je da je temeljem kaznene prijave poreznog Uskoka "započelo je s provođenjem dokaznih radnji" protiv 64-godišnjeg hrvatskog državljanina i trgovačkog društva u kojem je 64-godišnjak odgovorna osoba zbog sumnje u kazneno djelo pogodovanje vjerovnika za koje zakon propisuje kaznu zatvora do tri godine.

Tužiteljstvo sumnja da je 64-godišnjak od svibnja 2011. do lipnja 2013. kako bi izbjegao naplatu gotovo pet milijuna poreznog duga sklopio ugovor o suradnji s drugom tvrtkom u kojoj je također bio odgovorna osoba.

Druga je tvrtka potom navodno podmirivala dugove vjerovnicima blokirane tvrtke putem cesija i kompenzacija, u ukupnom iznosu od 7,5 milijun kuna. Na taj je način onemogućio da se podmire tražbine koje su imale pravo prvenstva u naplati, a među kojima je bio i milijunski dug Poreznoj upravi. (Hina)
 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se