457500
457500
457500
457500
457500

Porezni Uskok prijavio direktora tvrtke zbog milijunskih prijevara

  • , 17.11.2016., 22:14
  • Autor:
  • komentara

Sumnja se da je direktor malverzacijama Poreznoj upravi onemogućio naplatu gotovo pet milijuna kuna duga.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija odradio je još jednu uspješnu akciju te prijavio direktora i njegovu tvrtku koje državno odvjetništvo sada istražuje zbog sumnje da je Poreznoj upravi omenogućio naplatu gotovo pet milijuna kuna duga.

Osim izbjegavanja naplate poreznog duga sumnja se da je direktor navodnim mavlerzacijama u koje je uključio i svoju drugu neblokiranu tvrtku onemogućio i podmirenje 2,5 milijuna kuna tražbina koje su potraživale četiri druga trgovačka društva.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu izvijestilo je da je temeljem kaznene prijave poreznog Uskoka "započelo je s provođenjem dokaznih radnji" protiv 64-godišnjeg hrvatskog državljanina i trgovačkog društva u kojem je 64-godišnjak odgovorna osoba zbog sumnje u kazneno djelo pogodovanje vjerovnika za koje zakon propisuje kaznu zatvora do tri godine.

Tužiteljstvo sumnja da je 64-godišnjak od svibnja 2011. do lipnja 2013. kako bi izbjegao naplatu gotovo pet milijuna poreznog duga sklopio ugovor o suradnji s drugom tvrtkom u kojoj je također bio odgovorna osoba.

Druga je tvrtka potom navodno podmirivala dugove vjerovnicima blokirane tvrtke putem cesija i kompenzacija, u ukupnom iznosu od 7,5 milijun kuna. Na taj je način onemogućio da se podmire tražbine koje su imale pravo prvenstva u naplati, a među kojima je bio i milijunski dug Poreznoj upravi. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se