Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije loše

Moguće i u Hrvatskoj: Mjesečna plaća od pola MILIJUNA KUNA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godišnja plaća od 5,8 milijuna kuna zarađena prošle godine, najveći je dohodak od nesamostalnog rada u Hrvatskoj 2012. godine, prema do sada obrađenim podacima Porezne uprave.

Na temelju 76 posto obrađenih poreznih prijava građana, najviše je u Hrvatskoj zaradila osoba čija je godišnja plaća prošle godine iznosila 5,8 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac

Na popisu 20 najviših zarada svi su milijunaši. Osobe koje se nalaze na drugom i trećem mjestu zaradili su 4,7, odnosno 4,3 milijuna kuna godišnje. Na četvrtom do devetom mjestu su oni s plaćama od tri do 3,7 milijuna kuna, a onda od 10. pa do 20. mjesta slijede zaposlenici kojima su poslodavci lani ukupno isplatili od 2,9 do 2,3 milijuna kuna dohotka.

>> Porezna uprava: Plaće europarlamentaraca podliježu i hrvatskim propisima

Rekorder je ipak osoba koja je zaradila 5,8 milijuna kuna u jednoj godini, odnosno gotovo pola milijuna kuna mjesečno - 483.613 kune.

Prosječna mjesečna plaća u zemlji je 4.357 kuna ili godišnje 52.286 kuna. S obzirom na to, rekordna plaća 'teška' je kao 111 prosječnih hrvatskih plaća. U Središnjem uredu Porezne uprave napominju kako su najveće i prosječne plaće izražene u bruto iznosima.

S obzirom na to godišnja neto zarada rekordera s bruto plaćom od 5,8 milijuna kuna iznosi od 2,5 do tri milijuna kuna jer najveći dio njegove bruto plaće odnese najpaprenija porezna stopa od 40 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene