Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Anonimna prijava

Poreč: Gradonačelnik potvrdio policijske izvide u gradskoj upravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porečki gradonačelnik Edi Štifanić u današnjem je priopćenju za javnost, u povodu anonimne kaznene prijave koju su protiv grada Poreča, Sportske zajednice i tvrtke 'Parentium' podnijeli još u kolovozu 'Grupa vijećnika IDS-a i građani Poreča', potvrdio kako su službenici istarske Policijske uprave danas 'pokrenuli postupanje iz svoje nadležnosti u gradskim službenim prostorima'.

'Porečki gradonačelnik se i sam obratio policijskoj upravi sa zamolbom da se što prije razmotre navodi u kaznenoj prijavi, kako bi se utvrdilo pravo stanje stvari i o tome izvijestila javnost', navodi se u priopćenju za javnost iz gradske službe za odnose s javnošću i protokol. Dodaje se kako je gradonačelnik zadovoljan brzom reakcijom policije na prijavu jer je, stoji u priopćenju, 'njemu osobno i IDS-u kao političkoj opciji kojoj pripada, vrlo bitno poštivanje svih propisa i suzbijanje svih oblika korupcije'.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Uskok provodi izvide Hrvoje Krešić o novim problemima za šefa HEP-a: "Čini se da je istražitelje najviše zanimalo kako se mogao izgraditi priključak za struju za bespravno sagrađenu vilu" Nevrijeme u Poreču - 2 Snažan vjetar i kiša FOTO/VIDEO Pogledajte timelapse nevremena koje je poharalo Poreč: "Sve je došlo u sekundi, počeli smo panično trčati prema autu"

Podnositelji prijave navode kako sumnjaju da su počinjena kaznena djela sklapanja štetnih ugovora, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, zlouporabe položaja i ovlasti, udruživanja radi činjenja kaznenih djela, krivotvorenja isprava, poticanja i pomaganja u činjenju kaznenih djela te kršenja zakona o javnoj nabavi.

U prijavi se potanko opisuju slučajevi posredničke provizije za kupnju zemljišta na Facinki na kojem je izgrađena sportska dvorana 'Žatika', nepravilnosti u izgradnji 'Žatike', nezakonitosti i kazneno udruživanje u javnoj nabavi te prekomjerno zaduživanje proračuna. Glasnogovornik PU-a Valter Opašić potvrdio je kako policija na zahtjev državnog odvjetništva provodi izvide, nakon čega će odvjetništvo izvijestiti o poduzetim radnjama.

Anonimna kaznena prijava podnesena je, po navodima u prijavi, još u kolovozu, a policija je prije nekoliko dana potvrdila kako 'po nalogu državnog odvjetništva provodi istragu'. Prijava DORH-u i USKOK-u podnesena je, među ostalim, i protiv porečkog gradonačelnika Edija Štifanića, predsjednika Gradskog vijeća Egidija Kodana, članova bivšega gradskog poglavarstva Ede Kosa i Branka Curića, direktora gradske tvrtke 'Parentium' Alena Benkovića te čelnika Sportske zajednice grada Poreča. Kao podnositelj prijave potpisana je 'Grupa vijećnika IDS-a i građana grada Poreča', a po prijavi, oštećenici su grad Poreč, Sportska zajednica i 'Parentium'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene