Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Poreč: Austrijska jedrilica potopila 18-metarski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska jedrilica s tri člana posade udarila je jučer ispred Poreča usidreni 18-metarski drveni brod za prijevoz putnika i potopila ga, a u nesreći nije bilo ozlijeđenih

Jedrilica 'Coco de mer II', dužine 13,5 metara u drveni brod 'Arupinum' udarila je jučer oko 14 sati. U trenutku udara na drvenom brodu nije bilo nikoga. Odmah su pozvani vatrogasci koji su, zajedno s posadama dvaju brodova 'Kristina' i 'Zelena laguna', pokušali ispumpati more koje je prodrlo u drveni brod, no 'Arupinum' je uskoro potonuo i samo mu je pramac ostao viriti iznad vode.

Brod je otegljen do lukobrana otočića Sv. Nikola, gdje je opasan branama kako bi se spriječilo moguće onečišćenje obzirom da na brodu ima oko 300 litara goriva. Za razliku od drvenog broda austrijska jedrilica nije bitnije oštećena. Na mjestu potonuća kapetan porečke lučke ispostave Gianfranco Baldaš zajedno s dežurnim inspektorom Lučke kapetanije Pula obavio je očevid. (Hina)

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Poreč bez plastike! - 3 stop plivanju u plastici Prvi veliki grad koji je rekao zbogom plastici: "Cilj nam je bio utjecati na ljude da uopće na stvaraju otpad"


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene