Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pesimizam raste

Porasla potpora ulaska u EU, pesimizam građana raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza nas je i prvi mjesec koji smo preživjeli u recesiji. Zbrajuju se ekonomske i političke štete. Redovito PULS-ovo istraživanje pokazuje kako pesimizam građana - raste.

Zemlja i Vlada preživjele su prvu recesijsku veljaču nakon deset godina. Više od 70 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru. Zadovoljnih je samo 16 posto. Zanimljivo je i da među HDZ-ovim biračima ima više pesimista nego optimista. Očekivano, birači ostalih stranaka gotovo referendumski su pesimisti. Sanaderovi ministri završavaju mjesec s državnim financijama koje vise na koncu. Tjednima su odbijali povući poteze pa i rebalans proračuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Neće biti štrajka' Prvi komentari: 'Kakva Vlada, takvi sindikati' Slika nije dostupna Mogućnost i većeg deficita Sanader: Saborskim zastupnicima će se onemogućiti dupliranje mirovina

'Oni koji se vole slikati neka naprave proračun i kažu koliko će to koštati', rekao je ministar financija Ivan Šuker. Ministar ima dva tjedna da bez slikanja skreše kolegama proračun. I bez toga većina građana ne odobrava rad Sanaderova kabineta. Tek ih je 20 posto uz poteze prvog ministra. Da će 2011. biti godina ulaska u Uniju, vjeruje sve manje političara. Iz nas je mjesec slovenske, ali i britansko-skandinavske blokade pregovora. Vremena sve manje, a 2009. kao godina zaključenja pregovora sve dalja. Ali ne i za premijera.

'EK je rekla da to nije nemoguće i mi u Hravtskoj vdoimo razgovore o nećemu o čemu EK niti ne razmišlja', Ivo Sanader, predsjednik Vlade. Građani u mjesecu blokade Europi nisu okrenuli leđa, dapače, potpora ulasku u Uniju je porasla. Više od 50 posto građana je za, a njih 36 posto protiv EU-a

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene