Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi zadovoljni

POSLODAVCI SE SNAŠLI Dosjetili se kako zamijeniti tisuće onih koji su iselili iz Slavonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Praznine na radnim mjestima nastale nakon odlaska velikog broja Slavonaca u inozemstvo netko mora popuniti.

Poslodavci se za nedostatak radne snage okreću student servisima pa radna mjesta popunjavaju studenti, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Najezda komaraca, Bijelo Brdo kod Osijeka invazija je počela VIDEO Prizor kao iz horor-filmova! Pogledajte najezdu krvopija u Slavoniji: "Imam 60 godina i ne pamtim ovakvo nešto, a znamo da najgore tek slijedi"

U ljetnoj je sezoni ove godine radilo nekoliko stotina studenata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka, i to uglavnom na baznim ugostiteljskim poslovima, odnosno u pomoćnim radovima u kuhinji, na serviranju, a okušali su se i kao sobari.

I u velikim trgovačkim centrima već godinama studenti popunjavaju radna mjesta za koja ne postoji interes onih na burzi.

'Studenti popunjavaju nedostatak tisuća onih koji su otišli iz Osijeka i iz okruženja. Gotovo da nema trgovačkog centra gdje nije zaposlen bar jedan student, što je posebice učestalo proteklih godinu dana', rekao je Tihomir Milinović, voditelj PJ Studentski servis pri Studentskom centru Osijek.

U nadležnim se institucijama trenutačno vodi spor zbog navodnog kršenja ugovora između poslodavca i studenta. No to se, prema Milinoviću, događa tek u 0,01 posto slučajeva. Ako se to i dogodi, Studentski servis postupa obostrano.

'Bilo je samo nekoliko slučajeva neredovite isplate i to je sve. Obavljamo svoj posao prema onome što piše u ugovoru i ne možemo postupiti ni prema tvrdnjama poslodavca ni studenta, već sve temeljito istražimo. Ugovor je osnova rada dviju strana i u najvećem se broju slučajeva potpisnici drže ugovorenoga, pa ne pamtim da smo imali većih problema', rekao je Milinović.

Početkom akademske godine rad studenata kod brojnih poslodavaca ne završava. Uobičajeno je da neki ostanu raditi kod poslodavca, a Milinović kaže da to ne utječe na njihove obveze na fakultetu.

'Obično ti poslodavci imaju besprijekornu organizaciju rasporeda pa mogu naći zamjenu studentu ako je potrebno. Ima studenata koji godinama rade kod istog poslodavca ako cijeli studij zadrže status redovitog studenta. Znamo i za one koji su, čak i nakon što su završili studij, ostali raditi kod poslodavca, dakako više ne preko Studentskog servisa', zaključuje Milinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene