Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VAŠEM GRADU

Nekad je bio jako gospodarsko središte, a ovaj grad danas svi napuštaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Nove TV u sklopu serijala "U vašem gradu" obišla je i Popovaču. "Mladi ovdje budućnosti nemaju, od moje generacije je 70% mladih već otišlo", kaže Tomislav.

Na birališta će u Zagrebu, ali i u Popovači, gradu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Pa smo ih obišli u našem predizbornom serijalu "U vašem gradu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Diče se nalazištima doslovce iz prapovijesti, bili su početkom dvadesetog stoljeća jako gospodarsko središte. Danas je ovaj grad s gotovo 12 tisuća stanovnika najpoznatiji po neuropsihijatrijskoj bolnici, moslavačkoj vinskoj cesti, iseljavanju... Priču o Popovači donosi Barbara Golja.

Onaj tko u Popovači danas radi, većinom radi u neuropsihijatrijskoj bolnici. Tamo radi i Dino, kao medicinski tehničar. "Mi smo manji grad, tu sve ide preko veze, porodične veze i to", kaže on. Konobar Murat pak kaže kako ima sve manje mladih. "Moji prijatelji odlaze, van, sve manje i manje mladih ima."

Ako propadne obližnja Petrokemija, ovaj kraj neće imati budućnosti, kaže nam Tomislav. "Mladi ovdje budućnosti nemaju, od moje generacije je 70% mladih već otišlo." Koji sve problemi još muče stanovnike Popovače, pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene