Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz HUP-a poručuju:

'Popijačev angažman nema politički predznak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga poslodavaca prijedlog za imenovanje glavnog direktora HUP-a Đure Popijača ministrom gospodarstva ocjenjuje izrazom visoke odgovornosti HUP-a prema stanju u kojem se nalazi hrvatsko gospodarstvo te ističe da taj angažman nema politički, tj. stranački predznak.

'Angažman direktora HUP-a nema nikakav politički, odnosno stranački predznak. Ako se može govoriti o politici onda je samo jedna politika u ovom činu razvidna - hrvatski poslodavci žele promjene - sadržajne, učinkovite i vrlo brze. Za ovakve promjene neće biti dovoljne samo ruke većinske koalicije u Hrvatskom saboru. Trebat će nam i ruke sadašnje opozicije, ali i glave i iskustva hrvatskih ljudi svih političkih boja, ali i onih izvan politike, izvan političkih stranaka', ističe se u priopćenju HUP-a. Poslodavci smatraju da se Hrvatska mora suočiti s nadolazećim vrlo bolnim rezovima za što će trebati razumijevanje i odgovoran odnos poslodavaca, političkih stranaka i sindikata. 'Hrvatska treba novi iskorak i potreban je zajednički napor, znanje i dogovor da ga se napravi', ističu poslodavci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radni ručak Vrdoljak poduzetnicima: Hvala što nam dajete plaću Slika nije dostupna Svoje mjere ima i HDZ Koji su aduti oporbe za oporavak gospodarstva?

>> 'Steže se Sanaderova davilica oko vrata Kosor'

>> 'Popijač je smokvin list za nesposobnu Vladu'

Imamo znanje i snage da se Hrvatska učini puno atraktivnijom za poslovanje i življevnje, ističu u HUP-u ocjenjujući da 'upravo nominacija Đure Popijača za novog ministra može biti taj znak zaokreta u tom, novom smjeru'. U priopćenju se navodi i kako su poslodavci udruženi u HUP u posljednjih nekoliko godina intenzivirali svoje inicijative izražavajući nezadovoljstvo stanjem općeg okvira poslovanja u Hrvatskoj. Pritom se podsjeća kako su upozoravali probleme prevelika opterećenost gospodarstva, prevelike socijalne transfere i subvencije, neučinkovito pravosuđe, neefikasnu i glomaznu javnu upravu i nedopustivu razina zaposlenosti u radno aktivnom stanovništvu.

Prvi upozorili na krizu

HUP podsjeća i da je prvi jasno rekao da je kriza pred vratima, da se treba pripremiti, da će se svjetska kriza nasloniti na domaće promašaje što će s visokom razinom zaduženosti opasno ugroziti budućnost i gospodarstva i društva u cjelini. Dodaje se da se HUP aktivno uključio u pripremu i izgradnju održivog ekonomskog modela koji uključuje veliki zaokret u dosadašnjem ponašanju. 'Upravo je taj angažman izraz svijesti o stanju u kojemu se nalazimo, ali i odgovornosti za promjene koje su nam potrebne', ističu iz HUP-a i ponavljaju da za promjenu neće biti dovoljna samo deklarativna podrška političkih aktera, već stvarna, suštinska promjena ponašanja svih nas. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene