Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokira li strah investicije

Popijač: Svi moraju raditi svoj posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarski oporavak je među Vladinim prioritetima i ne smije biti blokiran zbog straha, poručuje ministar gospodarstva.

Na pitanje naše novinarke Ivane Pezo Moskaljov jesu li blokirane važne investicije zato što državni dužnosnici, u strahu od afera, ništa ne potpisuju ministar gospodarstva Đuro Popijač poručuje kako svaki državni službenik pa tako i ministri moraju raditi svoj posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukidanje komplicirane birokracije Može li nova Vlada riješiti probleme s liste prioriteta? Slika nije dostupna Nova runda 'okršaja' SDP o svojem planu oporavka, Kosor o vladinom

>> 'Još nema potrebe za intervenciju u cijenu goriva'

>> Benzin 95 poskupio na 9,31, a 98 na čak 9,72 kune!

'Vlada izrazito i intenzivo potencira investicije i svi oni koji u tome trebaju participirati ,ministarstva, ministri i drugi državni dužnosnici ili bilo koji referenti, moraju obaviti svoj posao i u javnim poduzećima da se ti investicijski projekti i završe. Svi su jednako odgovorni', rekao je Popijač.

'Svi su jednako odgovorni na svim razinama, od najviše do najniže, da se ti projekti ostvare pa tu nema nikakvih dodatnih potreba za komentiranjem i siguran sam da su oni svjesni vlastite odgovornosti', dodao je.

Popijač je ponovio i kako rast cijene goriva ne bi trebao izazvati lavinu poskupljenja. 'Ako mislite na lančanu reakciju vala poskupljenja, za sada ne postoje procjene i osnove da će doći do potrebe proizvođača i trgovaca za poskupljenje roba ili usluga. To je još u okvirima koji ne bi trebali biti alibi za bilo kakvo poskupljenje', rekao je Popijač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene