Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potvrđena otmica hrvatskog radnika u Nigeriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica stranih radnika, među kojima i jedan hrvatski te četvorica Nigerijaca oteti su u nedjelju u prepadu gliserima na naftnu platformu u delti Nigera, potvrdili su u nedjelju predstavnici naftne tvrtke Shella, javljaju agencije.

Po jedan Hrvat, Rus i Britanac te četvorica Nigerijaca oteti su nakon trosatnog puškaranja u naftnom polju kojim upravlja Royal Dutch Shell, rekao je Olav Ljosne, glasnogovornik Shella u Nigeriji, javio je AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatsko veleposlanstvo priredilo doček oslobođenom Ruiću Slika nije dostupna Nigerija: Odgođeno oslobađanje Jurice Ruića i petorice stranaca

- Idući je korak evakuacija osoblja i rad na oslobađanju otetih, rekao je Ljosne.

Delta Nigera često je poprište nasilja jer se ondje spore naftne tvrtke i lokalne zajednice koje već godinama zahtijevaju veći dio bogatstva koje se stječe eksploatacijom nafte. Nigerija je najveći proizvođač sirove nafte u Africi.

Ovo je šesti slučaj otmice nekog hrvatskog radnika u Nigeriji u posljednje tri godine. Posljednji je bio Zadranin Jurica Ruić koji je otet 1. svibnja i pušten 30 dana kasnije. 

Otela ga je militantna Skupina za oslobođenje delte Nigera (MEND).

Otmicu potvrdilo i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija

Po jedan državljanin Hrvatske, Rusije i Velike Britanije, te četvorica Nigerijaca, zaposlenika tvrtke "Hydrodive", oteta su u nedjelju rano ujutro u delti rijeke Niger u Nigeriji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Tvrtka "Hydrodive" za naftnu kompaniju "Shell" u spomenutom području obavlja istraživanja vezana uz ekspolataciju nafte.

U otmici nije bilo povrijeđenih ili smtrno stradalih, navodi MVPEI i naglašava da su u tijeku aktivnosti oko ostvarivanja odgovarajućih kontakata s otmičarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene