Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivne slovenske reakcije na sastanak

'Ponovno dojam da se susreću čelnici dobrih susjeda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi reakcije slovenskih političkih stranaka na današnji susret premijera Boruta Pahora s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor pozitivne su, osobito među strankama četveročlane vladajuće koalicije.

'Izjave nakon susreta Kosor i Pahora vrlo su poticajne, a hrvatska premijerka očito želi aktivno tražiti mogućnosti da se riješi problem između dviju država', izjavila je parlamentarna zastupnica Darja Lavtižar-Bebler iz Socijalnih demokrata (SD), stranke koju vodi premijer Pahor.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

>> Kosor i Pahor očekuju rješenje do kraja godine

Član stranke Zares Ivo Vajgl, zastupnik u Europskom parlamentu, izjavio je da je susret Pahora i premijerke Kosor bio dobar i opušten te da je ponovno odavao dojam da se susreću čelnici dvaju dobrih susjeda. Dobro je da okvirni dogovor o traženju rješenja predviđa razgovore koji će se voditi bez previše reflektora, ocijenio je Vajgl, koji je vodio vanjskopolitički odbor parlamenta dok nije nedavno izabran u EP.

Susret u Trakošćanu pozdravila je i stranka umirovljenika DESUS koja surađuje u Pahorovoj vladi. Predsjednik stranke i ministar okoliša Karl Erjavec izjavio je kako se sada nada smanjenju napetosti i jačanju međudržavnih odnosa. Iz najveće oporbene stranke, Slovenske demokratske stranke (SDS) koju vodi bivši premijer Janez Janša, priopćili su kako očekuju da Pahor o razgovorima s hrvatskom premijerom obavijesti sve stranke, a sam će susret komentirati naknadno. (hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene