Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća prijetnja

'Ponašanje Rusije je alarmantno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako želite govoriti o naciji koja bi mogla biti egzistencijalna prijetnja za Sjedinjene Države, morao bih pokazati na Rusiju, rekao je američki mornarički general Joseph Dunford.

Rusija je najveća prijetnja za američku nacionalnu sigurnost i njezino ponašanje je "alarmantno", ocijenio je u četvrtak američki mornarički general Joseph Dunford, u obraćanju američkim zastupnicima koji razmatraju njegovu nominaciju za načelnika združenog stožera američkih oružanih snaga.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje

"Moja procjena sada, senatori, je da je Rusija najveća prijetnja za našu nacionalnu sigurnost", rekao je Dunford, kojeg bi Senat ubrzo trebao potvrditi za najvišeg američkog vojnog zapovjednika.

"Ako želite govoriti o naciji koja bi mogla biti egzistencijalna prijetnja za Sjedinjene Države, morao bih pokazati na Rusiju. A ako pogledate njihovo ponašanje, ono je doista alarmantno", rekao je.

Rusija je po njegovu mišljenju na vrhu popisa sigurnosnih prijetnji za SAD na kojem se nalaze i Kina, Sjeverna Koreja i Islamska država.

Ruski politolozi: 'Izolacija Rusije je puki mit. Dolazi novi svijet, bez dominacije Zapada'

Dunford se također pridružio onim dužnosnicima Pentagona koji podržavaju naoružavanje Ukrajine kako bi joj se pomoglo u obrani od proruskih separatista, čemu se američki predsjednik Barack Obama za sada protivi.

Bez oružja kojim bi pružile otpor tenkovskoj i topničkoj vatri, ukrajinske snage neće moći zaustaviti "rusku agresiju", rekao je.

"Iz vojne perspektive, razumno je da pružimo tu potporu Ukrajincima" rekao je.

Američki ministar obrane Ash Carter također je tome sklon premda smatra da bi gospodarske sankcije trebale biti prvo sredstvo pritiska na Moskvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene