Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno protiv raka dojke

Pomozimo oboljelima: Humanitarna akcija 'Dan narcisa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dan narcisa' održava se u preko 30 hrvatskih gradova. Moto ovogodišnje akcije je: 'Pomozimo oboljelima donošenjem Nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijaliziranim centrima s multidisciplinarnim pristupom'.

U više od 30 hrvatskih gradova održava se humanitarna akcija 'Dan narcisa'. Akcija se u Hrvatskoj održava 17. put. Prihodi od prodaje narcisa koriste se za pomoć ženama oboljelim od raka dojke, za prevenciju i rano otkrivanje bolesti.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Slika nije dostupna Besplatni pregledi Prevencija je najbolje oružje u borbi protiv raka dojke

Manifestacija se održava pod zajedničkim sloganom u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih od raka dojke. Središnja akcija se održava na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Moto ovogodišnje akcije je: 'Pomozimo oboljelima donošenjem Nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijaliziranim centrima s multidisciplinarnim pristupom'. Iskustva u zemljama gdje takvi centri postoje pokazuju da se smrtnost žena smanjuje za 15-20 posto.

>> Zaklada Ana Rukavina vas vodi na 'Koncert za život'!

U Hrvatskoj od raka dojke obolijeva svaka deseta žena. Broj oboljelih te umrlih od raka dojke raste iz godine u godinu.

Svake 2 minute u Europi jedna žena oboli, a svakih 6 minuta jedna žena umire od raka dojke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene