Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključite se u akciju

U Somaliji su milijuni na rubu smrti od gladi: Sa samo 42 kune spasit ćete mnoge živote!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet su potresle snimke iz Afrike. Djeca u Somaliji, Etiopiji i Keniji umiru od gladi zbog velike suše koja je zadesila cijeli kontinent. I u hrvatskim uredima UNICEF-a i Crvenog križa telefoni neprestano zvone.

U 21. stoljeću 720 tisuća djece na rogu Afrike na rubu je smrti zbog gladi, a još više od dva milijuna djece u Keniji, Somaliji i Etipiji pothranjeno je. Afrika gladuje.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Slika nije dostupna MLIJEČNA STAZA 2021. Počela UNICEF-ova utrka koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju: Zasad prijavljeno oko 6000 sudionika

'Sada čekamo žetvu, no ne znamo kakva će biti', kaže majka Genete Mohammed. Njezina 18-mjesečna kćerkica Iman stigla je u zdravstveni centar teška samo pet i pol kilograma. U razvijenom svijetu toliko teže djeca mlađa od šest mjeseci.

Iman je pomogao poseban UNICEF-ov keks. Da bi se dijete oporavilo potrebna su dva na dan tijekom dva tjedna. 'Radi se o paketu Plampy'nut to je posebna terapeutska visokoproteinska hrana za pothranjenu djecu. Za jedno dijete za tjedan dana stoji 42 kune', kaže Gordana Dojčinović iz Unicefa Hrvatska.

Pomoć polako stiže no potrebe su sve veće. U Somaliji djeca umiru od gladi, a svatko od nas može pomoći. 'Građani mogu pomoći donacijama, na našoj stranici www.unicef.hr jedan mali paketić košta samo 42 kune, a to je tjedan dana hrane za svako dijete', rekla je Gordana Dojčinović.

Građani Hrvatske također se mogu pomoći doniranjem putem UNICEF-ovih internetskih stranica ili žiro računa 2360000-1500124852, poziv na broj 2011-073-98.

Ukoliko građani ili tvrtke žele dati svoje novčane donacije mogu to učiniti uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa:

2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 06.

Sve donacije koje se prikupe na ovom žiro računu, Hrvatski Crveni križ će doznačiti na račun Međunarodnog Crvenog križa koji će distribuirati potrebnu pomoć najugroženijem stanovništvu.

Predstavnici Međunarodnog Crvenog križa imaju svoje predstavnike u Keniji (Nairobi) gdje zajedno s članovima Kenijskog Crvenog križa koordiniraju potrebnu pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene