Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije tako fundamentalno pitanje

Pomoćnik glavnog tajnika UN-a Ivan Šimonović u Dnevniku Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je u pravu, članovi inicijative 'U ime obitelji' koji traže da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice muškarca i žene, ili pripadnici LGBT zajednice koji traže svoja prava, ekskluzivno za Dnevnik Nove TV komentirao Ivan Šimonović, pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava.

'Mislim da je divno da se sučeljavamo s takvim dilemama, da smo prešli s onih dilema protjerivanja stanovništva, teških kršenja ljudskih prava, ubojstava, na zapravo ljudska prava razvijenog svijeta i dileme razvijenog svijeta. Ja mislim da je potpuno legitimno pravo na različita shvaćanja, ja svoja shvaćanja imam, a ona su zasnovana na ljudskim pravima tako i pravima istospolnih zajednica...Ja mislim da to ne spada u Ustav. Ustav treba regulirati druga pitanja. Sada ići na vrlo velike referendume? Ne mislim da se radi o tako fundamentalnom pitanju koje bi trebali uvrštavati u Ustav', rekao je Šimonović.

Što pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović misli o tome prisvaja li Vuk Jeremić poziciju predsjednika skupštine UN-a u korist Srbije, kako svjetska zajednica gleda na Hrvatsku u trenutku njezinog pristupanja Europskoj uniji te kolike su šanse da Hrvat jednog dana sjedne na vruću stolicu glavnog tajnika UN-a, pogledajte u Dnevniku Nove TV večeras u 19:15.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene