Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno ili malo

Pomoć Slavoniji: Saborski zastupnici spremni su odreći se 1500 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoć Sabora treba biti konkretna i to treba biti višemilijunski iznos, smatra Josip Salapić (HDSSB).

Saborski zastupnici skloni su odreći se paušala od 1500 kuna mjesečno i time se priključiti akciji pomoći istočnoj Slavoniji, pokazala je mini anketa među zastupnicina, koji i privatno pomažu poplavljenima.

Pročitajte i ovo Stegovne mjere u Saboru "Saziv stegovnih mjera" Saborski zastupnici ruše rekorde u - opomenama. Pogledajte koja je petorka dosad najviše kažnjavana Slika nije dostupna Zoran Vinković rekorder Rad zastupnika u posljednjih godinu dana: Karamarko se za riječ javio 4 puta

HDZ je službeno predložio da se zastupnici odreknu svog paušala, hoće li svi to prihvatiti ostaje nam vidjeti, izjavio je Željko Reiner (HDZ).

On smatra kako na individualnoj razini svatko od zastupnika može dati puno više, no nije ni mjesto niti vrijeme za osobno hvalisanje što je i koliko netko dao.

Laburist Branko Vukšić uvjeren je da će se zastupnici odreći paušala "ako treba i svakog mjeseca". S obitelji se uključio u pomoć poplavljenima, ali smatra da političari o tome ne trebaju govoriti. Puno je bitnije da zastupnici pomognu ovdje, u Saboru, konkretnim potezima od kojih će građani imati koristi, poručuje Vukšić.

Nezavisni Damir Kajin zauzima se da se politika kroz zakon solidarnosti jasno očita u ovim trenucima. Građani bi bili pripravni da se dio parafiskalnih nameta usmjeri za poplavljene i da se političke stranke liše određenih naknada, uvjeren je Kajin.


Prijedlog iz Sabora: 'Trebalo bi uvesti porez solidarnosti na godinu-dvije'

Predlaže da se stradalima usmjeri polovica godišnjeg iznosa koji stranke dobivaju iz proračuna za svoj rad, dakle pedesetak milijuna kuna.

Josip Salapić (HDSSB) sklon je prijedlogu da se zastupnici odreknu paušala. Smatra kako bi bilo dobro na sjednici saborskog Predsjedništva i svih klubova donijeti zajedničku odluku da ta pomoć bude konkretna, "a ne puno riječi i malo djela".

Pomoć Sabora treba biti konkretna i to treba biti višemilijunski iznos, jer od sitnih iznosa neće se nikome pomoći, kaže Salapić.

Ivo Jelušić (SDP) proveo je zadnje dane koordinirajući pomoć poplavljenima. "Sve ove dane sam proveo na telefonu, pomagao, koordinirao udruge oko pomoći, čak iz mog kraja, Bosanske Posavine", kaže Jelušić.

Novčano će pomoći stradalima, no smatra da se time ne treba hvaliti i na tome stjecati političke bodove.

Zastupnici kažu da privatno, sa članovima obitelji, već pomažu istoku Hrvatske, donirali su hranu, higijenske potrepštine, uplatili novac... (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene