Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovarska groblja

Položeni vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska groblja od ranog jutra posjećuje velik broj Vukovaraca koji na današnji blagdan Svih svetih, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobove, odaju počast umrlim članovima obitelji, rodbine i prijateljima.

U počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u agresiji na Vukovar 1991., predstavnici gradskih vlasti predvođeni gradonačelnikom Željkom Sabom i predsjednicom Gradskog vijeća Zdenkom Buljan, položili su vijence i zapalili svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice Ovčari. Počast žrtvama agresije odali su i na mjesnim grobljima u gradskim četvrtima Sotinu i Lipovači, Starom katoličkom groblju, Katoličkom groblju u Novom Vukovaru te Novom groblju Dubrava na kojem je 1998. iz masovne grobnice, najveće u Europi nakon Drugog svjetskog rata, ekshumirano 938 žrtava srpske agresije na Vukovar.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Slika nije dostupna Koalirali HDZ i SDSS Gradonačelnikova stranka završila u oporbi

>> Proslava svetkovine Svih svetih, sjećanje na preminule

Među najposjećenijim vukovarskim grobljima je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem se pokapaju u Domovinskom ratu poginuli ili nakon rata, umrli hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji. Velik broj građana pohodi i mjesto masovne grobnice na Ovčari. Na Ovčari su 1996. ekshumirani posmrtni ostaci 200 osoba odvedenih 19. studenoga 1991. iz vukovarske bolnice, nakon što je dan ranije slomljena obrana Vukovara, a u grad ušli pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene