Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedni slave, drugi tuguju

Polovica mještana Sedramića ima, a polovica nema pitke vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izreka 'Prevesti žedna preko vode', u šibenskom zaleđu poprimila je doslovno značenje. Polovica mještana Sedramića kod Drniša nema pitke vode, dok druga polovica ima. Zavist zbog vode narušila je dobrosusjedske odnose. Svađe mještana postale su svakodnevica, kao i politička obećanja uoči izbora da će i druga polovica dobiti vodu.

Voda je u Sedramiću samo izvor svađe i nervoze. Zbog vode se podijelilo selo. Jedni slave dan kad je potekla iz slavina, drugi se toga dana ne žele ni sjetiti. 'Kad je došla voda, jedni su pekli janjce i slavili, a mi smo sa strane na 20 - 30 metara tugovali i gledali kako oni slave', rekao je Stipan Mujan. Sedramić je vjerojatno jedino selo na svijetu gdje oni koji nemaju vodu na ulici ne pozdravljaju one kojima ona nesmetano teče iz slavina. I tako jedni druge provociraju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

'Spremni smo čak i ostatku sela zatvoriti vodu da bi potakli vlast da bi i mi dobili vodu', rekao je Nikola Mujan. Dok je ne dobiju skupo će je plaćati. U ljetnim mjesecima na vodu ode i do 1.000 kuna. 'Vodu nabavljamo od vatrogasaca. Platimo 400 kuna i dobijemo osam kubika vode, a to traje, ako ne zalijevamo, desetak dana', rekao je Svetislav Plazonja.

Posljedice ne zalijevanja su propali kupus, kapula i krumpir. U vrijeme pred lokalne izbore, obećanja upućena prema Sedramiću su najnormalnija stvar. 'Možemo im poručiti da će uskoro dobiti vodu', rekao je Ante Dželalija, gradonačelnik Drniša. A takvu vodu u selu nazivaju običnom predizbornom vodom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene