Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestio Vatikan

Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Poljski biskup, u čijoj se biskupiji dogodio skandal zbog orgije u domu svećenika, podnio je ostavku, objavio je u utorak Vatikan.

Poljski biskup podnio je ostavku nakon što se u njegovoj biskupiji dogodio skandal orgija u domu svećenika

U priopćenju iz Vatikana se ne navodi točan razlog zbog kojeg je biskup Grzegorz Kaszak podnio ostavku nego samo da ju je Papa prihvatio.

Pročitajte i ovo Tomislav Saucha stigao u Remetinec Vrhovni sud odbio žalbu Tomislav Saucha stigao u Remetinec na izdržavanje kazne, dobio je tri godine zbog afere "Dnevnice"

Kaszakovu biskupiju na jugozapadu Poljske potresa skandal otkako su u rujnu u poljskim medijima objavljena izvješća o orgiji u domu svećenika u gradu Dabrowa Gornicza.

Po poljskim medijima, muška prostitutka kolabirala je na zabavi nakon konzumacije puno tableta protiv erektilne diskfunkcije.

Jedan od sudionika zabave pozvao je hitnu pomoć, ali kada je medicinska ekipa stigla na mjesto događaja nisu smjeli ući nego su pomogli muškarcu nakon što je pozvana policija, po izvješćima.

Biskup je pozvao vjernike da mole za svećenike koji su u to bili upleteni te druge ljude koji nisu učinili ništa pogrešno, ali su bili pogođeni njihovim ponašanjem, po pisanju dnevnog lista Gazeta Wyborcza i drugih medija.

Pročitajte i ovo Marija Vučković i reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović Gošća Dnevnika Nove TV Ministrica Vučković o afričkoj svinjskoj kugi: "U ovom trenutku postoji naredba koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede..."

Svećenik koji je organizirao zabavu u svojem stanu, imenovan kao Tomasz Z, dobio je otkaz, po državnoj agenciji PAP.

Biskupija je objavila da je njegovo ponašanje bilo "uzrok velikog skandala za vjernike i da opravdava ogorčenje javnosti", po agenciji PAP.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene