Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala prodaja povrća

Poljoprivrednici od Vlade traže 15,4 milijuna kuna odštete zbog E. coli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska poljoprivredna komora uputila je zahtjev Vladi RH za nadoknadu štete povrćarima, izazvane epidemijom Escherichiae coli. Traže 15,4 milijuna kuna odštete.

Hrvatski proizvođači povrća pretrpjeli su znatne financijske gubitke uzrokovane krizom nastalom zbog zaraze Escherichijom coli. Zbog bojazni potrošača da su prvenstveno krastavci, ali eventualno i drugo povrće bili izvor zaraze, smanjila se potražnja za svježim povrćem, osobito onim koje se termički ne obrađuje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojeli mljeveno meso Sedmero djece zaraženo E.coli još u bolnici Slika nije dostupna Novi slučajevi zaraze E.Coli možda i u govedini: Djeca završila u bolnici

'Kako bi pomogli hrvatskim proizvođačima povrća koji trpe gubitke radi europske krize uzrokovane oboljenjima od Escherichiae coli, tražimo da se izdvoje sredstva iz državnog proračuna i nepovratno dodijele proizvođačima povrća. Uspoređujući obim poljoprivredne proizvodnje na razini sektora – proizvodnji povrća, Republika Hrvatska proizvodi oko 1 posto od ukupne proizvodnje povrća u EU. Koristeći taj razmjer s obimom proizvodnje hrvatski povrćari trebali bi dobiti 15,43 milijuna kn. Tražimo da se iz Državnog proračuna dodijele sredstva povrćarima za ublažavanje posljedica krize na njihovu proizvodnju', stoji u zahtjevu.

Zahtjev HPK-a naslovljen je na premijerku Jadranku Kosor i ministra Petra Čobankovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene