Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noć na cesti

Poljoprivrednici nastavili prosvjed, blokiran dio ludbreške zaobilaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivredni proizvođači u Varaždinskoj županiji nastavljaju s prosvjedima i blokadom jednog prometnog traka na ludbreškoj zaobilaznici, do ispunjenja svojih zahtjeva.

Koordinator prosvjeda Miljenko Ivanuš potvrdio je kako su prosvjednici cijelu noć ostali s traktorima na cesti i kako ne odustaju od svojih zahtjeva. A što traže?

Pročitajte i ovo Prosvjed poljoprivrednika u Madridu - 1 La tractorada FOTO Kaos u Madridu: Bijesni poljoprivrednici ušli u grad s 500 traktora! Prosvjednici blokirali centar Đakova - 3 Solidarni s kolegama VIDEO Seljaci ponovo prosvjeduju, blokiran centar Đakova: "Uništava se domaće tržište"

Traže isplatu poticaja za prošlu godinu i zaostatke iz 2011. godine, legalizaciju gospodarskih objekata, po znatno povoljnijim uvjetima - oslobađanje plaćanja vodno-komunalnog gospodarstva. Poljoprivrednici traže i da se odrede jasni parametri otkupne cijene mlijeka, te postigne dogovor oko prijedloga novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

>> Seljaci blokirali cestu u Ferovcu!

'Prema informacijama koje sam dobio u prosvjedu bi nam se trebali pridružiti i poljoprivrednici iz Slavonije. Također, nemamo potvrdu da će danas doći do bilo kakvog sastanka između predstavnika poljoprivrednika, te članova Vlade, odnosno resornog ministarstva', rekao je Ivanuša. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene