Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kradu i preprodaju

POLJOPRIVREDNA MAFIJA U MEĐIMURJU Ukrali urode vrijedne 280.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivredni lopovi najčešće kradu upravo u ovim ljetnim mjesecima.U protekle su dvije godine međimurskim su poljoprivrednicima ukrali urode za oko 280 tisuća kuna. Jedan od proizvoda koji se najviše krade je upravo mladi krumpir.

Poljoprivredna mafija hara Međimurjem. Ukradu urode s polja, a zatim ih unosno - preprodaju. Samo tijekom današnjeg dana ukradeno je više od tone mladog krumpira. Naša ekipa bila je s policijom na jednom od očevida.

Pročitajte i ovo U Orehovici preminuo 77-godišnji vozač automobila priopćenje policije Detalji nesreće u Orehovici: Dva puta udario u isti betonski stup pa preminuo Prometna nesreća u Čakovcu - 2 na sjeveru Hrvatske FOTO Objavljeni detalji nesreće: Udario u ogradu podvožnjaka, auto se raspolovio, a 55-godišnjak je poginuo na mjestu. Jednu stvar nije napravio

Josipu su noćas lopovi iz polja ukrali desetke kilograma krumpira, a prije dvije godine uzeli su pola tone.

'Puno je truda uloženo, pa da samo tako netko dođe, pokupi da to proda. Nije mi žao kad to netko uzme dvije tri kile da si pojede doma, ajde neka uzme, ali ovo da neki biznis rade nije zgodno. Baš čovjeka boli to', rekao je Josip Salović.

Proizvedena šteta od 7 milijuna kuna - Evo kako to rade!

Poljoprivredni lopovi najčešće kradu upravo u ovim ljetnim mjesecima. U protekle su dvije godine međimurskim su poljoprivrednicima ukrali urode za oko 280 tisuća kuna. Jedan od proizvoda koji se najviše krade je upravo mladi krumpir.

Ali kradu i ostale proizvode od zelene salate, zelja, luka, graha, jabuka ali i drugo voće i povrće. Nema koga nisu opljačkali žale se poljoprivrednici iz Orehovice kod Čakovca.

'Kradu sve živo, štete su ogromne i najveći problem je kad se ta roba prodava u Zagrebu ljudima. Pošpricaš, moraš špricati. Ja danas pošpricam, po noći se ukrade i sutra je u Zagrebu, a ustvari je otrovno', kazao nam je Mladen Krčmar, poljoprivrednik iz Orehovice. 

Ovo ljeto međimurska će policija zato pojačano nadzirati polja i prometnice kako bi drske lopove ulovili na djelu. Od policije dosad nije bilo koristi žale se poljoprivrednici jer je vrijednost ukradenog mala pa moraju dizati privatne tužbe.

'Zašto carina ne zasutavi, ne uzme jednom, dvaput, petput robu. Ako on ništa ne plaća, pa normalno da nemože ni preprodavati', dodaje Krčmar.

Zasad, tvrde, nemaju drugog izlaza nego pred berbu sami cijele dane stražariti kraj polja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene