Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

KRIV IM PLENKOVIĆ

Poljoprivredna komora brani ministra: Tolušić je napravio dobru stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon završetka trgovinskog rata sa zemljama u regiji i vraćanja pravilnika za uvoz voća i povrća iz trećih zemalja na staro, u Hrvatskoj ne nedostaje onih koji brane i onih koji napadaju ministra Tomislava Tolušića.

Iz Poljoprivredne komore te iz udruga voćara i povrćara podupiru ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a kritiziraju premijera Andreja Plenkovića koji je, tvrde, natjerao Tolušića da povuče svoju odluku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZADOVOLJNI PRAVILNIKOM Poljoprivrednici: Tolušić je kriv za trgovinski rat, posao je odradio fušerski Slika nije dostupna KONTROLA VOĆA I POVRĆA Ministri regije traže hitan sastanak s Tolušićem: Hrvatska mora odmah ukinuti diskriminatorske odredbe

Zato traže i hitan sastanak s Plenkovićem. Iz Zelene liste pak potpora premijeru.

Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, i dalje podupire Tolušića.

"I dalje stojimo da je ministar Tolušić napravio dobru stvar i nadamo se da neće stat na ovome, bez obzira na 90 kuna, da će se stroge kontrole na granicama provoditi", kaže Brlošić.

Tolušića podupire i Zajednica udruga hrvatskih povrćara. "Sada kada se konačno počelo nešto dešavati u korist proizvođača, dogodi se da jednostavno premijer odluči da to baš nije dobro", kaže Hrvoje Gregurić, predsjednik Zajednice.

Nenad Matić, predsjednik Zelene liste, međutim ima bitno drugačiji stav. "On je poput Don Quijotea jurišao na zemlje CEFTA-e s ovim pravilnikom, a sada s konferencijom za novinare koje su sazvale udruge koje on pomaže i kontrolira očito počinje tihi rat sa premijerom Plenkovićem na kojeg pokušava prebaciti odgovornost za povlačenje pravilnika", kaže Matić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene