Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ghetaldus - od pregleda do liječenja

Imate probleme s vidom? Prepustite se najboljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svakoj od ordinacija utvrđuje se glavni razlog dolaska pacijenata na pregled, postavlja se dijagnoza bolesti ili stanja i primjenjuje potrebito liječenje ili refrakcijsko pomagalo.

Poliklinika Ghetaldus privatna je oftalmološka zdravstvena ustanova osnovana 1994. godine. Danas u svom sastavu ima oftalmološke ordinacije diljem Hrvatske. U nekima djeluje uz ugovor sa HZZO-om i osiguravajućim kućama, a u ostalima nudi širok spektar usluga na komercijalnim osnovama, kao klasična privatna zdravstvena ustanova. Poliklinika funkcionira kao samostalan medicinski subjekt, s organiziranim timovima specijalista oftalmologa i medicinskih sestara.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

U Poliklinici Ghetaldus zaposleno je 20 liječnika specijalista oftalmologa i 20 medicinskih sestara. Stručno osposobljeno osoblje Poliklinike spremno je pružiti sve oftalmološke usluge pacijentima u skladu s najsuvremenijim trendovima, od najjednostavnijih – određivanja naočala, pa sve do najzahtjevnijih - operacijskih zahvata.

Posebnu pozornost poklanjaju kontinuiranom usavršavanju liječnika specijalista oftalmologa, kojima omogućuju sudjelovanje na domaćim i inozemnim oftalmološkim kongresima te raznim tečajevima i simpozijima u Hrvatskoj i inozemstvu, kako bi istovremeno doprinijeli širenju subspecijalističkih oftalmoloških djelatnosti.

U svakoj od ordinacija utvrđuje se glavni razlog dolaska pacijenata na pregled, postavlja se dijagnoza bolesti ili stanja i primjenjuje potrebito liječenje ili refrakcijsko pomagalo (naočale ili kontaktne leće), dok se na lokaciji Avenije Vjenceslava Holjevca 22 u Novom Zagrebu u sklopu DZ Siget nalazi dijagnostičko terapijski oftalmološki centar Poliklinike Ghetaldus.

Dječja oftalmologija i strabizam

Djeca su posebno osjetljiv dio populacije. Često su nedovoljno obuhvaćena ranim preventivnim pregledima u dobi od 3-4 godine, kao i pregledima kada su problemi s vidom već izraženi kroz simptome strabizma (škiljavosti), slabovidnosti, glavobolja, treptanja.

Stražnji segment oka – retinološka ambulanta i kabinet za laser

Najčešći pacijenti koji zahtijevaju pretrage stražnjeg segmenta oka su dijabetičari, hipertoničari te osobe s izraženom kratkovidnošću. Ambulanta za stražnji segment oka opremljena je suvremenim aparatima za vizualizaciju stražnjeg segmenta oka i digitalnom kamerom za fluoresceinsku angiografiju (FAG) te diodnim fotokoagulacijskim laserom.

Glaukom - kontrola očnog tlaka, pregled vidnog polja, OCT

U svim našim ordinacijama možete kontrolirati i tretirati povišeni očni tlak. U sklopu dijagnostike povišenog očnog tlaka preporuča se pretraga vidnog polja, tzv. kompjuterizirana perimetrija, aparatom Octopus 900, ultrazvučno mjerenje debljine rožnice, pahimetriju i optička koherentna tomografija OCT vidnog živca.

Operacijski zahvati

U Poliklinici Ghetaldus možete obaviti i manje operacijske zahtjeve na oku i vjeđama uz primjenu lokalne anestezije (ječmenci, manje tumorozne tvorbe, potkožne masne nakupine, odstranjenje suviška kože i masnih jastučića i slično). Od svibnja 2008. na istoj lokaciji u funkciji je i naša operacijska sala za operacije sive mrene (katarakte).

Na Ghetaldusovim stranicama možete pogledati i njihovu posebnu ponudu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene