Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati izvida dostavljeni USKOK-u

Policijski izvid pokazao da je Rončević državu oštetio za 10 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz policijskih izvida proizlazi da je Berislav Rončević, bivši ministar obrane u aferi kamioni, počinio kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora, a ne zloporabe položaja i ovlasti. Zaključak je to policije, neslužbeno saznaje Jutarnji list, no to mišljenje ne obvezuje tužiteljstvo.

Policija je rezultate svojih izvida, ali i mišljenje ima li u postupanju Rončevića i njegovih suradnika kaznenog djela dostavila USKOK-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera za aferom Članovi Sanaderove Vlade osumnjičeni i osuđivani Slika nije dostupna Normalan radni dan FOTO: Rončević se nakon presude pojavio u Saboru

>> HDZ i HSS iskaz generala Miličevića proglasili nevjerodostojnim

Hoće li zahtjeva za istragom biti i hoće li se od Sabora tražiti skidanje imuniteta Rončeviću još se odlučuje. Iz USKOK-a je potvrđeno da se slučaj razmatra i da će se odluka uskoro donijeti, piše Jutarnji list. Ustanovljeno je da je za 76 kamiona natječaj koji je bio raspisan 30. studenoga 2004. godine poništen i na kraju je 28. prosinca 2004. za 39 kamiona plaćeno 14 milijuna kuna više nego što bi bili plaćeni da su kupljeni javnim natječajem.

Tijekom policijske obrade ustanovljeno je da bi cijena istog broja MAN-ovih kamiona bila barem 10 milijuna kuna niža od IVECO-ovih. Navodno su neki članovi Povjerenstva za nabavu i prije nego što je sklopljena izravna pogodba upozoravali na niže cijene MAN-ovih kamiona. No, odustanak od njihove kupnje objašnjen je onako kako to objašnjava i ministar Rončević - da nisu bili vojne izvedbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene