Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razriješili neke slučajeve

VIŠE OD 1000 PRIJAVA U 20-ak DANA Policijska aplikacija pravi je hit kod građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svega 20-ak dana - policijska aplikacija kojom građani mogu prijaviti prekršaj ili kazneno djelo - već je polučila prve rezultate.

Policija je zahvaljujući građanima čak i razriješila neke slučajeve, a mi smo provjerili - koliko je prijava bilo i ima li zlouporabe.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Ilustracija Učiteljica dobila otkaz Podnesene prijave zbog zataškavanja vršnjačkog nasilja u školi u Strožancu: O svemu se oglasila i ravnateljica

Preko mobilne aplikacije, policija je u 20-tak dana dobila 1.457 prijava u svih 20 policijskih dežurstava. Najviše u Zagrebu. Njih 774 je prihvaćeno, a 516 odbijeno.

Svačija je anonimna, no kako bi policija znala gdje se djelo dogodilo - na mobilnom telefonu mora biti uključena lokacija.

POLICIJA OBJAVILA APLIKACIJU Anonimno prijavite prekršitelje zakona

'Građani najčešće prijavljuju one probleme s kojima se svakodnevno susreću. A to su različiti problemi u njihovim kvartovima, na ulicama gdje oni se kreću, tako da se u većoj mjeri prijave odnose na probleme u prometu', rekao je Krunoslav Borovec, pomoćnik ravnatelja policije.

No, bilo je i ozbiljnijih dojava koje su zahtijevale žurnu policijsku intervenciju i izlazak na teren. Mobilnu aplikaciju u 20-tak dana skinulo je 20 tisuća građana. Policija uskoro planira ponuditi mogućnost da im se pošalje i video, a ne samo fotografija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene