Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po uzoru na Europu

Policija za srijedu planira veliku akciju diljem Hrvatske: Budite spremni, kontrole mogu biti bilo gdje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po uzoru na akciju mreže prometnih policija europskih država TISPOL, na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj u srijedu ujutro počet će se provoditi kontinuirani 24-satni nadzor brzine, koja je najčešći uzročnik prometnih nesreća.

MUP je u utorak na svojim internetskim stranicama objavio kako će se 24-satna akcija provoditi od srijede do četvrtka u 6 sati ujutro, na velikom broju lokacija u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama.

Pročitajte i ovo Smrt na autocesti - 1 Stručnjaci upozoravaju Stravična nesreća na A2: "Autoceste kriju zamke, jedan detalj otkriva stravičnu brzinu" Ilustracija Kroz Liku Divljao po cesti brzinom od 230km/h, evo kakvu je kaznu dobio

Akcijom, kažu, osim represivnog žele i preventivno djelovati na sve vozače, zbog čega akciju i unaprijed najavljuju, pri čemu je svaka policijska uprava pozvala građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije.

U MUP-u navode kako će u akciji koristiti sve raspoložive uređaje i uključiti maksimalno mogući broj policajaca, a kako bi se akcijom pokrio što veći teritorij, lokacije će se mijenjati svaka dva do tri sata.

Napominju da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci ove godine, od ukupno 216 poginulih u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5 posto poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Ističu i kako su suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni za podizanje svijesti građana o njihovu doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Rezultati akcije bit će objavljeni u četvrtak na internetskim stranicama svih policijskih uprava i MUP-a, stoji u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene