Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet u kaosu

Olujni vjetar rušio drveće u Zagrebu, ozlijeđen jedan vatrogasac. Zbog nevremena odgođeni i ukopi: "Ne posjećujte groblja"

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)1 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)1 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +8 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/13 >>
Policija poziva građane da ne izlaze na otvoreno. Upozorenje se odnosi posebno na djecu i starije građane.

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od jučer imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama.

Vjetar rušio stabla i trgao vodove

Uslijed vremenskih neprilika ozlijeđene su dvije osobe, a prilikom intervencije u Gajnicama lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac DVD-a Šestine.  U nedjelju oko 19:35 u Centru na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju, koja je tom prilikom teže ozlijeđena, dok je na Črnomercu, također u nedjelju oko 17 sati, uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju, koja je tom prilikom zadobila površinske ozljede nosa.

Tijekom protekla 24 sata područje Policijske uprave zagrebačke zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom te su evidentirana oštećenja.

Na više lokacija u Gradu Zagrebu i okolici jak vjetar uzrokovao je padove stabla i granja na kolnik te na žice javne rasvjete; u Maksimiru u Ulici Rebar stablo dužine 15 metara je palo preko kolnika i na žice javne rasvjete, dok je u Ulici Gorice stablo palo na električne vodove. U Žažinskoj ulici stablo dužine sedam metara je palo preko kolnika. U Ivanjoj Reci u Ulici Svetog Ivana stablo je palo preko kolnika.

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)1 Foto: DNEVNIK.hr

U Rakitju na Županijskoj cesti 3064 na križanju Novačke i Rakitske ulice, nedugo nakon ponoći stablo je palo na dva strujna kabela koji su potom pali na kolnik, a promet je bio obustavljen do jutarnjih sati.

U Donjoj Lomnici u Dugoj ulici stablo je palo na kolnik, uslijed čega je oštećena žičana dvorišna ograda u dužini od oko 6 metara, dok je u Centru u Nazorovoj ulici stablo pri padu oštetilo žičane ograde.

Na Rokovu perivoju stablo hrasta duljine 20 metara palo je te oštetilo betonski zid i srušilo metalnu ogradu.

Pala ograda s gradilišta

Na području Medveščaka u Ulici Stjepana Babonića na parkirani osobni automobil pala je metalna ograda s obližnjeg gradilišta, kojom prilikom su na vozilu nastala oštećenja u vidu ogrebotina, udubljenja te mehaničkog oštećenja ( otkinuti retrovizor ).

U Medvedgradskoj ulici s fasade zgrade su otpale dvije mramorne ploče na parkirani osobni automobil kojom prilikom su nastala oštećenja u vidu udubljenja i oštećenja stakla dok se u Savskoj cesti s zgrade odlomio dio fasade na visini od oko 20 metara te pao na parkirani osobni automobil i tom prilikom je na vozilu oštećeno vjetrobransko staklo i poklopac motora.



Na Črnomercu u Ulici Treščak vjetar je otpuhao limeni krov kuće. U Ježevskoj ulici s zgrade u nizu pala je limena konstrukcija krovišta dimenzija 40 x 20 metara, dok je dio ostao naslonjen na zgradi. S obzirom na to da je do pada došlo na stranu parka, nije bilo oštećenja druge imovine.

U Maksimirskoj cesti kod kućnog broja 107 srušilo se stablo na tramvaj u pokretu, zastoj u smjeru zapada trajao je od 5:30 do 9:30, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policija upozorila građane

"Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu", upozoravaju iz zagrebačke policije.

"Preporučujemo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112", pozivaju iz policije.

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Vatrogasci pretrpani pozivima

"Od nedjelje do ranih jutarnjih odrađeno je 140 intervencija i radi se na njih još 20. Prvo se odrađuju intervencije u kojima su ugroženi ljudski životi, nakon čega slijede intervencije na prometnicama.

Pročitajte i ovo Olujno nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) U noći odradili 140 intervencija Zagrebački vatrogasci: "Zatrpani smo pozivima, zovite samo u slučaju krajnje nužde"

Pročitajte i ovo Cijena vožnje Špansko - Lanište Uberom (Foto: Čitatelj) Od Španskog do Laništa za 200 kn Cijene taksi-prijevoza jutros skočile u nebo: "Za taj novac mogla sam otići do Zadra i vratiti se"

Broj telefona 193 pretrpan je pozivima i molimo Vas da zovete u slučaju krajnje nužde", poručili su iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb na Facebooku.

Iz MUP-a javljaju kako je Županijski centar 112 Zagreb zabilježio 240 intervencija operativnih službi.

"Dvije su osobe ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra (pješak na Trgu bana J.Jelačića i ženska osoba na koju je pala grana na Črnomercu)", poručuju iz MUP-a. 

Otvorena besplatna telefonska linija

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić s predstavnicima resornih interventnih službi održao je koordinaciju aktivnosti u Holding centru. Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu otvorena je besplatna linija 0800 818 919.

Gradonačelnik poziva sugrađane na oprez te ističe kako su sve gradske službe u funkciji građana i kontinuirano na terenu i unaprijed zahvaljuje na razumijevanju. Stanje u prometu dostupno je na internetskoj stranici sada.zgh.hr.

Iz Holdinga javljaju kako će se zbog otežanih vremenskih uvjeta, sprovodi  na svim grobljima u Zagrebu obavljati samo u krugu mrtvačnice, dok će se ukopi izvršiti čim za to budu stvoreni uvjeti.

"Ova mjera donesena je zbog sigurnosti građana i posjetitelja groblja, te ujedno molimo građane da ne posjećuju groblja dok se vremenski uvjeti ne stabiliziraju. Ispraćaji na krematoriju odvijaju se neometano. Zahvaljujemo na razumijevanju", javljaju iz Holdinga.
 

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr

Javni prijevoz u Zagrebu otežan

Tramvajski promet je redovit. 

​Autobusne linije 139, 140, 141, 142, 143 i 148 privremeno ne prometuju zbog uklanjanja stabala s prometnica.

Vremenske neprilike otežavaju i usporavaju promet na širem gradskom području te autobusne linije prometuju s većim odstupanjem od reda vožnje.

​Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet osim za vozila s posebnom dozvolom. 

  Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr

Slično vrijeme ostaje i dalje

Slično vrijeme očekuje se i nadalje. Prema podacima DHMZ-a, prevladavat će oblačno s kišom te vjetrovito.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar uz olujne udare, osobito u okolnom gorju.Temperatura zraka bit će uglavnom od 7 do 11 °C.

Zbog nevremena su odgođene i brojne manifestacije na otvorenom poput Floraarta i Zagreb Beer Festa

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr  

Aktualno Kujundžić o slabostima zdravstvenog sustava i očekuje li da mu se Plenković zahvali: ''Bio bih sretan da se ja zahvalim. Ovo je samo teret i teška funkcija'' Ministar Milan Kujundžić gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Milan Kujundžić gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar Milan Kujundžić gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Kujundžić o slabostima zdravstvenog sustava i očekuje li da mu se Plenković zahvali: ''Bio bih sretan da se ja zahvalim. Ovo je samo teret i teška funkcija'' 1/2 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene