Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Insula na Zrću

Policija u jednoj akciji naplatila četiri milijuna kuna kazni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni cilj akcije bila je zaplijena droge na poznatoj plaži Zrće.

U policijskoj operativnoj akciji Insula, od 24. lipnja do 28. kolovoza, čiji je glavni cilj bila zaplijena droge na poznatoj plaži Zrće naplaćeno je više od četiri milijuna kuna kazni, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 3 poznat iz rubrike crna kronika Ubijenog Sablju teretilo se za šverc marihuane, iznude, palež automobila... Slika nije dostupna Krivotvorenje diploma Više se ni kod susjeda ne može po diplomu: Velika akcija u BiH, uhićeno više ljudi na fakultetima

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Gospiću o akciji su govorili čelnici zadarske i ličko-senjske policije koji su istaknuli da je tijekom akcije policija podnijela 46 kaznenih prijava, protiv 49 osumnjičenih osoba te zabilježila 73 kaznena djela, najviše zlouporabe droge, ali i krivotvorenja novca. Ostvareno je i 1045 zapljena droge što je porast od gotovo 35 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godne, izvijestila je ličko-senjska policija.

Zaplijenjena je najveća količina marihuane - 816,9 grama, a slijede MDMA i ectasy, kokain (251 gram), heroin (22,5 grama) te manje količine ketamina, suboxona, efedrina, lsd-a i normabela.

DOLAZI NAM E-POLICIJA Nosit će tablete, a na odorama će imati uvijek upaljene kamere

"Procijenjena ukupna 'ulična' prodajna vrijednost zaplijenjene droge iznosi najmanje 550.000 kuna, s napomenom da je u obzir uzeta 'uobičajena' prodajna cijena na narko-tržištu u Hrvatskoj, dok je na području Zrća prodajna vrijednost droge bila višestruko veća od uobičajene", kažu u policiji.

U vezi s navedenim pronalascima i zapljenama droga, policijski službenici su podnijeli ukupno 682 obvezna prekršajna naloga, za što je naplaćen iznos od 2.3 milijuna kuna dok su nadležnom Prekršajnom sudu u Pagu, podnijeli ukupno 172 optužna prijedloga za što će u prekršajnim postupcima biti izrečene odgovarajuće novčane kazne koje se procjenjuju na iznos od najmanje 860 tisuća kuna, kažu u policiji.

Ostatak kazni odnosi se na prometne, carinske i druge prekršaje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene