Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijena žena

Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13
U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Tijelo ženske osobe u petak ujutro pronađeno je u stanu na zagrebačkim Srednjacima.

Tijelo ženske osobe u petak oko 8:20 pronađeno je u stanu na zagrebačkim Srednjacima. Prema dosad utvrđenim činjenicama smrt je posljedica kaznenog djela.

Iz PU zagrebačke tijekom poslijepodneva izvijestili su kako pod nadzorom imaju osobu koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom.

Ranije ujutro objavljeno je da je u Maksimiru uhićen muškarac koji je u stanu propucao članicu obitelji, a žena je potom umrla u bolnici.

Pročitajte i ovo Policija na Srednjacima - 1 Očevid u tijeku FOTO Novo ubojstvo u Zagrebu: U stanu pronađena mrtva žena - ''Netko mi je ubio mamu!''

Nešto kasnije objavljeno je da je tijelo ubijene žene otkriveno i u stanu u zagrebačkom naselju Srednjaci gdje ju je izbodenu navodno pronašao sin.

Više političkih stranaka, različitih opcija, osudilo je posljednji slučaj femicida, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podsjetio je kako bi se jedno od ta dva kaznena djela sada treba tretirati po definiciji femicida, novog kaznenog djela koje je vlada uvela u Kazneni zakon.

Rodno utemeljeno ubojstvo ženske osobe tim se zakonskim izmjenama kažnjava s najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene