Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'MIR I DOBRO'

RAZMISLITE DVAPUT Najmlađa žrtva imala je samo 4 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i ove godine provodi akciju Mir i dobro. Njome poziva građane da svojim primjerom pokažu kako se Božić i Nova Godina mogu proslaviti mirno, bez pucnjave i neželjenih posljedica.

62 osobe stradale su zbog nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Najmlađa je imala samo četiri godine. Iz policije ove godine najavljuju strože kontrole na tržnicama i u trgovačkim centrima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

'Dosad smo imali situaciju da se pokušavaju na crno prodavati pirotehnička sredstva ili pirotehnička sredstva koja nisu dobila odobrenje MUP-a', rekla je Snježana Bagarić iz MUP-a.

Osim kupnje na crno najopasnija su pirotehnička sredstava kućne radinosti. U prilogu donosimo samo dio onog što su djelatnici protueksplozijskog odjela MUP-a zaplijenili.

Počela akcija 'Mir i dobro', policija poziva na poštivanje propisa o pirotehnici

'Kada dođe do detonacije pojavljuju se krhotine pored onog udarnog vala koje najčešće izazivaju neke ozljede koje mogu biti teške, a ponekad i smrtonosne', kazao je Nikolaus Marijan iz MUP-a.

Tijekom prošlogodišnje akcije 'Mir i dobro' policija je zapljenila više od 10 tisuća komada pirotehničkih sredstava, 24 objekta su propucana, a zbog nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava policija je prijavila 54 osobe.

Trgovine pirotehničkih sredstava otvorile su svoja vrata. Roditelji budite na oprezu! Prvi koji se susreće s ozlijeđenima je i doktor Barić.

'Vrlo često može doći do takvih ozljeda koje zahtjevaju amputaciju odnosno da se više ozljeđena šaka ne može spasiti na drukčiji način', objasnio je kirurg Tihomir Barić.

Napomenimo da se pirotehnička sredstva 2. i 3. razreda mogu koristiti isključivo od 27. prosinca do 1. siječnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene