Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar se uplašio

Uhićen jer je na Facebooku prijetio smrću ministru Kujundžiću: "Slušaj me...samo ćeš nestati"

Policija je privela Riječanina koji je prijetio ministru, arhiva (Foto: Pixell)
Policija je privela Riječanina koji je prijetio ministru, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Tomislav P. iz Rijeke uhićen je jer je preko Facebooka prijetio ubojstvom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, najavivši mu da će ga zadaviti golim rukama.

Mladića, nastanjen na Krnjevu, tereti se da je u četvrtak kasno navečer sa svoje kućne adrese putem mobitela i sa svog Facebook profila na onaj ministra Kujundžića poslao poruku u kojoj mu je prijetio ubojstvom, s ciljem da ga zaplaši, javlja Novi list.

Pročitajte i ovo Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva" Ilustracija incident u susjedstvu AUDIOSNIMKA Sin poznatog poduzetnika prijetio policajcima: "Kad te ubijem pred djetetom, nemoj se igrati sa mnom!"

"Slušaj me, ubit ću te ko zeca, kako te nije sram stopirati liječenje... samo ćeš nestati", navodilo se, između ostalog, u poruci, pored drugih ružnih riječi koje nisu za javno objavljivanje.

Inkriminirane riječi, pretočene u kaznenu prijavu protiv Riječanina, izazvale su kod ministra osjećaj straha i osobne ugroženosti, navodi se u službenim sumnjama protiv osumnjičenog koji se tereti za kazneno djelo prijetnje. Prema dosadašnjim spoznajam policije, mladića je na ovakav čin ponukala okolnost da je iz medija saznao za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje.

Pridveden je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac nije prihvatio taj prijedlog, ali je osumnjičenom za prijetnje ministru odredio mjere oprez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene