Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija preuzela Morske orgulje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava zadarska preuzela je videonadzor Morskih orgulja i Pozdrava suncu na zadarskoj rivi, o čemu su potpisali ugovor o poslovnoj suradnji zadarski gradonačelnik Živko Kolega i načelnik PU-a Anton Dražina.

Policija je u tu svrhu kupila nadzorne kamere i cijeli sustav vrijedan 160.000 kuna. Također Policijska uprava je odredila šest djelatnika koji će opsluživati taj sustav kako bi se spriječila vandalska oštećenja tih poznatih kulturnih-umjetničkih i turističkih znamenitosti na zadarskoj rivi.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan

Gradonačelnik Kolega je nakon potpisivanja ugovora rekao kako je grad Zadar bio na neki način prisiljen na tu mjeru zaštite, jer je, primjerice, Pozdrav suncu krhka i skupa investicija te se žele spriječiti daljnja oštećenja.

Naime, predstavnici PU-a izvijestili su kako su do sada prijavljena tri oštećenja solarnih ćelija na Pozdravu suncu. Načelnik PU-a Dražina rekao je da po zakonu jedino policija može nadzirati javne prostore.

Morske orgulje i Pozdrav suncu cijeli će dan nadzirati kamere i policajci koji će u postaji Prometne policije raditi na sustavu te će u slučaju oštećenja odmah izvijestiti najbližu ophodnju.

Nakon godinu dana s gradom će se razgovarati o proširenju videonadzora na još neke javne prostore u gradu, primjerice park Vladimira Nazora, Autobusni kolodvor i druge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene