Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prijete novčane kazne

UPOZORENJE MUP-A Provjerite svoje osobne iskaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija poziva građane da provjere imaju li važeću osobnu iskaznicu.

Uvidom u službene evidencije ovog Ministarstva, odnosno evidenciju izdanih osobnih iskaznica, ministarstvo unutarnjih poslova utvrdilo je kako velik broj građana posjeduje osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok važenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izmjene zakona Više neće biti iznimki: Uređuje se promjena u izdavanju osobnih iskaznica Izrada osobne iskaznice Pripazite! Objavljen detaljan popis mjesta na kojima možete zatražiti osobnu iskaznicu, ali postoji jedan problem...

'Člankom 5. stavkom 1. točkom 3. Zakona o osobnoj iskaznici („Narodne novine“, broj: 62/15) propisana je obveza stranke da podnese zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice ukoliko je prethodnoj istekao rok važenja. Prekršajnim odredbama navedenog Zakona propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna osobama koje, u roku od petnaest dana od isteka prethodne osobne iskaznice, ne podnesu zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice', napoiminju iz policije.

MUP poziva građane s prebivalištem na području Republike Hrvatske i starije od 18 godina da provjere imaju li važeću osobnu iskaznicu, stoji u priopćenju.

Ukoliko vam je istekla osobna iskaznica javite se u policijsku postaju, a sa sobom ponesite staru osobnu, jednu fotografiju i novac za izvršenje uplate. Procedura ne traje dugo, a time otklanjate mogućnost da vas se novčano kazni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene