Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ni riječi neću kazati"

Policija osumnjičila Šundova da je na prijevaru dobio prava invalida Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka, a mediji su objavili da se radi o predsjedniku Gradskog vijeća Juri Šundovu, kojega sumnjiči da je lažnom dokumentacijom osigurao prava ratnog vojnog invalida Domovinskog rata i, u razdoblju od 2006. do 2017., stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101 tisuću kuna.

Policija je objavila u ponedjeljak da su djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i osumnjičili ga da je u postupku pred nadležnim uredom koristio neistinitu liječničku dokumentaciju i pečat u svrhu ostvarivanja prava iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Neistinitim medicinskim nalazima i dokumentacijom ishodovao je rješenje o priznanju statusa HRVI i pravo na invalidninu ta na porezne olakšice. Temeljem toga je od 2006. do 2017. godine stekao protupravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 101 tisuću kuna, navodi se u priopćenju policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevare protiv njega je podnesena kaznena prijava. Policijsko priopćenje objavljeno je na internetskoj stranici splitsko-dalmatinske Policijske uprave, a Index.hr je objavio da je riječ o predsjedniku splitskog Gradskog vijeća i zamjeniku predsjednika Hrvatske građanske stranke Željka Keruma. Prenose i da je Šundov, upitan za prijavu, rekao: "Nemam komentara. Znate iz koje kužine to dolazi. Ni riječi neću kazati". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene