Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju od progona

Policija: Ne smijemo zanemarivati zakon, prijava protiv 'zviždača' ostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko-kninska Policijska uprava nema namjeru povući prekršajnu prijavu protiv osobe koja je zviždala premijeru Zoranu Milanoviću dok je govorio na proslavi Dana pobjede u Kninu.

Unatoč stavu Vlade da nema smisla procesuirati osobe koje su tijekom obilježavanja godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu zviždanjem i povicima reagirali na govor premijera Zorana Milanovića, šibenska policija neće povući prekršajnu prijavu protiv osobe koja je vikom i uvredama, upućenim visokim državnim dužnosnicima, kršila javni red i mir, kazao je načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

>> Premijer Milanović o privođenju zbog zviždanja: To nema smisla!

'Osoba je prekršila članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a posao policije je da zakon poštuje i provodi', kazao je Kostanić.

S obzirom na to, policija ne smije zanemarivati zakonske odredbe, obrazložio je načelnik šibenske policije, dodavši kako je sve oko tog slučaja išlo po standardnoj proceduri.

Osoba koja je Milanoviću izvikivala uvrede bila je u alkoholiziranom stanju te je zadržana u policijskoj postaji Knin do otrežnjenja te je na koncu dobila prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

Na pitanje hoće li policija ustrajati na procesuiranju svih koji su vrijeđali premijera u Kninu Kostanić odgovara da policija još uvijek nema saznanja o tome tko su te osobe te da će u slučaju stjecanja saznanja postupati po zakonu, kao i dosad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene