Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Facta Vera pod istragom

Policija nastavlja istragu o dodjeli kredita Šegonovoj tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je DORH utvrdio kako nema kaznenog djela u dodjeli kredita Šegonovoj tvrtki, policija će i dalje istraživati slučaj.

Ravnateljstvo policije izvijestilo je da nastavlja kriminalistička istraživanja u postupku odobrovanja kredita HBOR-a tvrtki Facta Vera, s kojom se povezuje bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon, jer im je USKOK u tom slučaju uputio ukupno četiri zahtjeva, od kojih je poslijednji potrebno dodatno istražiti.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Iz Ravnateljstva policije su priopćili da je policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) primio ukupno četiri zahtjeva tužiteljstva 'za poduzimanjem određenih radnji tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja'.

'PNUSKOK je vezano za prva tri zahtjeva posebnim izvješćima izvijestio USKOK o rezultatima provedenih radnji, dok se po pitanju četvrtog zahtjeva, kojeg je policija zaprimila 15. svibnja 2014. još uvijek provodi kriminalističko istraživanje', objavio je MUP na službenoj internetskoj stranici.

Pojašnjavaju da je postupajući po četvrtom zahtjevu USKOK-a, 'policija od mjerodavne institucije zatražila dostavu podataka relevantnih za daljnji tijek kriminalističkog istraživanja, odnosno njegovog okončanja'.

Završena istraga DORH-a: Branko Šegon nije počinio kazneno djelo!

'PNUSKOK je od mjerodavne institucije zaprimio konkretne podatke tijekom današnjeg dana, a analizom je utvrđeno da postoji potreba za provođenjem daljnjeg kriminalističkog istraživanja', navode u priopćenju.

Državno odvjetništvo (DORH) danas je izvijestilo da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela u postupku odobravanja HBOR-ova kredita Šegonovoj tvrtki Facta Vera.

Šegon je to prokomentirao riječima da je DORH tek potvrdilo ono na što je on ukazivao od početka, a na pitanje da prokomentira izjavu premijera Zorana Milanovića koji je kazao da u tom slučaju uopće nije ukazivao na nezakonitosti već sukob interesa Šegon je rekao da ne vidi o kojem je sukobu interesa riječ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene