Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljen video

Policija u kombiju pronašla migrante zatočene u drvenom sanduku, među njima su bila i djeca

Devetero nezakonitih migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP)
Devetero nezakonitih migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP) MUP
Aktualno Galerija Devetero nezakonitih migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP) Devetero nezakonitih migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP) Foto: MUP Devetero nezakonitih migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP) Devetero nezakonitih migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP) Foto: MUP Devetero migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP) Devetero migranata spašeno iz drvenog sanduka (Foto: MUP) Foto: MUP +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Policija je na A3 pronašla migrante zatočene u sanduku. Na stranicama MUP-a objavljen je i video.

MUP je devetero nezakonitih migranata spasio iz drvenog sanduka. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Sinja Tragedija kod Sinja Stravična nesreća: Bježali policiji i zabili se u zid, četvero mrtvih, među njima i dijete Zoran Milanović Nadzor granice s BiH Milanović o pokušaju Grlića Radmana da poljubi ministricu: "Što bi rekli u Srbiji, pokušao da ju startuje"

"Policijski službenici koji na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija su danas, 5. studenog, u ranim jutarnjim satima vjerojatno spasili živote devetero stranih državljana zatočenih u drvenom sanduku u tovarnom dijelu vozila kojim je upravljao krijumčar.

Naime, na autocesti Zagreb-Lipovac u blizini odmorišta Rastovica policijski službenici su, prilikom kontrole teretnog vozila marke Volkswagen Crafter poljskih registracijskih oznaka, u njegovom teretnom prostoru uočili sanduk načinjen od građevinskih ploča iverja, a kakav se koristi za prijevoz dijelova strojeva. Sanduk je bio zatvoren vijcima, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba.

Njegovim otvaranjem, policijski službenici pronašli su i vjerojatno spasili živote devetero stranih državljana (tri muškarca, dvije žene i četvero maloljetnika). Naime, u trenutku otvaranja sanduka policijski službenici osjetili su znatno povišenu temperaturu te ustajali zrak. Osobama je odmah ponuđena liječnička pomoć, dok je Centar za socijalnu skrb maloljetnicima imenovao posebnog skrbnika.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu. Sedam članova obitelji iz Irana izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom, dok su dva državljana Iraka ovu mogućnost odbila te su smješteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku do okončanja postupka readmisije.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

S ovim kaznenim djelom se u vezu dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske koji su uhićeni na MCGP Macelj i privedeni u PU vukovarsko-srijemsku radi provođenja kriminalističkog istraživanja", priopćio je MUP.

Jarak: "Jedan od najgorih slučajeva"

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak kaže kako je ovo jedan od najgorih slučajeva ikada s migrantima.

"Nevjerojatna je bezobzirnost i beskrupuloznost kriminalaca koji krijumčare te ljude. Treba se sjetiti, onoga čega su se oni sjetili", izvijestio je Jarak.

Kriminalcima prijeti i do 12 godina zatvora

Napominje kako su migranti bili stavljeni u kovčeg od dva puta dva metra, te da su neki od pronađenih migranata bili životno ugroženi.

"Ovdje je riječ o međunarodnoj skupini kriminalaca. Vozač, Ukrajinac je odmah u prvoj minuti priznao kako je imao pomagače, dva Poljaka, koji su uhićeni.

S obzirom na zločin, prijeti im kazna zatvora i do 12 godina. Ove priče se ponavljaju, no ovo je, ako ne najgori, jedan od najgorih slučajeva, gdje je devet ljudskih života spašeno u zadnji čas", rekao je Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene