Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija istražuje tvrdnje o mitu u TLM-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran izjavio je danas da šibenska policija istražuje tvrdnje o primanju mita za uvrštavanje radnika na listu tehnološkog viška u TLM-u.

Optužbe na račun predsjednika Uprave TLM-a Ive Koštana i predsjednika Hrvatskog sindikata metalaca Zdravka Burazera u srijedu na konferenciji za novinare izrekao je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Ivan Svraka. Svraka je tada kazao da su Koštan i Burazer jedini sastavljali listu tehnološkog viška na kojoj se našlo 112 radnika te su, iskoristivši zanimanje brojnih radnika privučenih visokom otpremninom, od nekih tražili, odnosno primili, najmanje 5000 kuna kako bi ih uvrstili na tu listu. Koštan i Burazer odmah su odlučno odbacili Svrakine optužbe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Ilustracija Podnijeta kaznena prijava Službenik MUP-a odavao podatake neovlaštenim osobama i usmjeravao postupak javne nabave

Načelnik Peran je u telefonskom razgovoru potvrdio da je cijeli slučaj policiji prijavio i predsjednik Uprave TLM-a Ivo Koštan. No i bez toga policija bi sve istražila, rekao je Peran.

"Neovisno o tome mi bismo to jednako odradili, jer je policiji
dovoljno i ono što su javljali mediji", kazao je Peran, dodajući kako će svi povezani uz ovaj slučaj biti saslušani, a policijska istraga bit će dovršena najkasnije do početka idućega tjedna.

"Nakon što dovršimo obradu vidjet ćemo ima li elemenata za podizanje kaznene prijave", objasnio je Peran te dodao kako će policija istražiti i Svrakine izjave o tome da se Koštanu prijetilo bombom kako bi neka imena uvrstio na listu tehnološkog viška.

Svraka je u telefonskom razgovoru pak potvrdio da je policija s njim već obavila razgovor te da im je rekao kako nema dokaza da su Koštan i Burazer od radnika tražili ili primili mito.

Ponovio je kako je to rekao na konferenciji za novinare jer su mu o tome pričali drugi radnici, ali je "sve ispalo malo nespretno", jer su ga i novinari, kako je kazao, zbunili tražeći da im pojasni svoje navode.

"Nisam ničija imena spominjao policiji. Rekao sam im da ispitaju radnike koji su željeli, a nisu dospjeli na listu tehnološkog viška pa neka sami otkriju je li tko davao, odnosno je li se od nekoga tražilo mito", rekao je Svraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene