Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje slučaj

Zadar zatečen pokušajem otmice dječaka (3): ''Oči mi iskoče, vratne žile samo što ne eksplodiraju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju oko 19:30 sati na zadarskom šetalištu Kalelarga dogodio se pokušaj otmice, ispričao je jedan otac. Slučaj istražuje policija.

Tijekom šetnje, trogodišnji dječak bio je svega dvadesetak metara udaljen od oca.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Slika nije dostupna HOROR U ZADRU Mamili dijete u kombi pa trčali za njim: Ono se spasilo bijegom u kafić, policija još traži dvojicu muškaraca

''Nisam ga držao za ruku, ali sam ga imao na oku. Odjednom se ispred njega stvori neka žena u 60-im godinama. U ljubičastoj haljini do koljena, visine oko 160 centimetara i nekih 70 kilograma. Normalnog izgleda, ni po čemu upadljiva, kao neka naša susjeda. Svojom desnom rukom zgrabi za lijevu ruku mog sina i krene korak naprijed, u namjeri da produži niz Kalelargu. Djelovao sam istog trena i lijevom rukom uhvatio sina za njegovu desnu ruku. Kad sam ga dohvatio, žena stane i okrene se prema meni. Gleda me i šuti. Trajalo je to nekih pet-šest sekunda. U meni se probodi oganj, shvatim što se događa, da mi želi oteti sina. Poludim! Oči mi iskoče, vratne žile samo što ne eksplodiraju. Stišćem desnu šaku u namjeri da je snažno udarim i zatim skočim na nju i iščupam joj grkljan. Poludio sam! Istodobno mi glavom prođe misao: što ako je tako napadnem u ovoj gužvi, a ona mi sina drži za ruku? Na mene će nahrupiti svjetina, tko će od njih moći znati što se stvarno dogodilo? Dovoljno je da oni na mene nasrnu i da ona iskoristi priliku i nestane s malim'', ispričao je otac, piše Zadarski.hr.

Dodaje da je dječaka pustila i nestala u gomili turista koji su šetali Kalelargom.

''Vidio sam je kako prolazi i zagledava se u druga dječja kolica. Uzeo sam sina u ruke, stavio na ramena i krenuo za njom. Sad ću te naći, ići ću za tobom do kraja svijeta, kažem sebi. Pratio sam je od banke na Kalelargi do Trga, pa preko Četiri kantuna do Suda gdje sam je na koncu izgubio iz vida'', priča otac.

Sve je ispričao supruzi koja je o tome kasnije nešto napisala i objavila na svom statusu na Facebooku. ''Zbog toga nas je posjetila policija. Vidjeli su da je ona nešto napisala i došli su provjeriti o čemu se radi'', kaže.

U zadarskoj policiju su potvrdili da su u utorak obavili provjeru informacije o pokušaju otmice djeteta koja je objavljena u jednom statusu na Facebooku. Bili su kod spomenute obitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene