Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad i nedozvoljeno znakovlje

Čavoglave: Policija identificirala pet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon incidenata u Čavoglavama, policija istražuje pet osoba.

Policija je identificirala dvije osobe koje su napale novinarsku ekipu, koja je u Čavoglavama pratila proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, i tri osobe koje su na tom skupu nosile ustaška obilježja. U svezi događaja tijekom javnog okupljanja koje je održano dana 05/06. kolovoza u Čavoglavama obavještavamo vas da je utvrđen identitet dvije osobe - 24-godišnjak iz Vukovara i 28-godišnjak iz Dugopolja, koje su napale novinare.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv 24-godišnjaka iz Vukovara te prekršajnu prijavu protiv 28-godišnjaka iz Dugopolja koji su sudjelovali u napadu novinarsku ekipu tijekom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Čavoglavama.

>> MUP: Javite ako poznajete izgrednike iz Čavoglava

Nadalje, identificirane su i tri osobe - 39-godišnjak iz Ogulina, 37-godišnjak iz Ogulina i 51-godišnjak iz Popovače, koji su tijekom navedenog javnog okupljanja nosili obilježja zabranjena zakonskim propisima. Protiv istih slijedi optužni prijedlog poradi postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju', priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene