Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sumnja na pranje novca

Policija i USKOK upali na zagrebački Trgovački sud, uhićen sudac Kovačić: Stečajne dužnike oštetili za 30 milijuna kuna

USKOK, ilustracija
USKOK, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Državno odvjetništvo objavilo je da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba koje se sumnjiči da su malverzacijama u više stečajnih postupaka prale novac.

Kako doznajemo riječ je o sucu zagrebačkog Trgovačkog suca Mihaelu Kovačiću, koji je osumnjičen za malverzacije sa stečajevima u Sisku, a istragom su obuhvaćena i dva stečajna upravitelja. USKOK suca tereti za je malverzacije radio u periodu od 2009. do 2020.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Osijeku krijumčarenje ljudi Otkrivaju se detalji velike akcije USKOK-a: Uhićena organizirana kriminalna skupina, migranti plaćaju po nekoliko stotina eura za prijevoz Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

"USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi uhićenje i provođenje kriminalističkog istraživanja nad sucem za kojeg je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo", objavio je USKOK.

Državno sudbeno vijeće potvrdilo nam je da je, nevezano za ovaj slučaj, protiv Kovačića pokrenut stegovni postupak zbog neurednog obavljanja dužnosti. Kovačić je sam bio tražio razrješenje i to mu je vijeće odobrilo, no danas mu je skinut sudački imunitet.

Iz tužiteljstva nadodaju da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Sumnja se da su stečajni dužnici oštećeni za 30 milijuna kuna.

Među osumnjičenima su i Branko Petanjek, koji je bio upravitelj u mnogim poznatim stečajevima, te njegova supruga Iva Petanjek, također dugogodišnja stečajna upraviteljica, neslužbeno doznaje Telegram.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene